Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea Comitetului interministerial pentru implementarea Acordului de Acces

ro

10 Dec, 2009 18:50 823 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro                                                                         

Nr.  426       
10 decembrie 2009

Persoană de contact: Lt. col. Petrică CRAIOVEANU, tel. 0723.551.602

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Reuniunea Comitetului interministerial pentru implementarea  Acordului de Acces

Centrul de Coordonare şi Monitorizare a Implementării Acordului de Acces (CCMIA) din cadrul Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare al Ministerului Apărării Naţionale, a organizat joi, 10 decembrie, reuniunea ordinară a Comitetului interministerial constituit în baza HG 565/2007 completată cu HG 456/2008, pentru implementarea Legii nr. 268 din 29 iunie 2006 cu privire la Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României (Acordul de Acces).

Reuniunea a fost condusă de preşedintele Comitetului interministerial, Viorel Oancea, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. La eveniment au participat secretari de stat şi alţi reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor publice din arcul guvernamental cu atribuţii în implementarea prevederilor Acordului de Acces.

Au fost prezentate concluziile şi propunerile reieşite în urma desfăşurării Comitetului Mixt româno-american, care a avut loc la Bucureşti, în perioada 9-10 noiembrie 2009.

De asemenea, în cadrul reuniunii, oficialii din ministerele şi instituţiile participante au prezentat stadiul îndeplinirii, în domeniile proprii de responsabilitate, a obligaţiilor ce decurg din Acordul de Acces şi aranjamentele de implementare ale acestuia, precum şi modalităţi de rezolvare a unor disfuncţionalităţi apărute în procesul de implementare.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii