Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniunea informala a ministrilor apararii din tarile membre ale NATO la Cracovia-19.02.2009

ro

19 Feb, 2009 17:58 662 Marime text

   Nr. 38
  19  februarie 2009                                  
Persoană de contact: Mr. Constantin SPÎNU 0764402720
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa
www.mapn.ro
           

Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO la Cracovia

Ministrul apărării naţionale, Mihai Stănişoară, participă, în perioada 19-20 februarie a.c., la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din ţările membre ale NATO de la Cracovia, Polonia.
Pe parcursul reuniunii, discuţiile miniştrilor apărării se vor concentra asupra progreselor realizate pe linia transformării capacităţilor militare ale Alianţei Nord Atlantice, conform agendei stabilite la Summit-ul NATO de la Bucureşti şi la ultimele reuniuni informale ale miniştrilor apărării de la Londra şi Budapesta.
De asemenea, vor fi analizate aspecte privind operaţiunile militare în desfăşurare ale Alianţei din Afganistan şi Balcanii de Vest.
În programul reuniunii de la Cracovia sunt incluse şi întâlniri la nivel ministerial ale comisiilor NATO – Georgia şi NATO – Ucraina, în vederea aprofundării dialogului cu cele două state partenere.
* * *

Miniştrii apărării din statele membreale  NATO se reunesc în mod oficial, de regulă, de trei ori pe an, în cadrul unei reuniuni formale şi a două reuniuni informale. Acestea din urmă nu au o agendă fixă şi nu implică decizii oficiale, reprezentând o oportunitate pentru miniştri de a discuta liber principalele probleme aflate pe agenda Alianţei. 
Întâlnirea de la Cracovia este ultima reuniune care are loc înaintea desfăşurării Summit-ului aniversar NATO de la Strasbourg/Kehl, eveniment care va marca 60 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord Atlantice, având un rol important în pregătirea acestuia.

                 Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii