Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ROUEX 09 - etapele exercitiului

ro

28 Sep, 2009 22:14 1479 Marime text

Prima etapă a exerciţiului „ROUEX 09" se desfăşoară în perioada 28-29 septembrie în poligoanele de pe teritoriul naţional şi are ca obiectiv evaluarea în vederea afirmării a forţelor destinate NATO care finalizează operaţionalizarea în anul 2009, certificate anterior.

Structurile participante - de operaţii psihologice, de cercetare, de geniu şi de sprijin logistic - sunt evaluate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Comandamentului Componentei Terestre Sud-Madrid şi ai Comandamentului Forţei Întrunite-Napoli, precum şi din cadre militare din Statul Major General şi structuri subordonate.

În perioada 30 septembrie-1 octombrie, se execută cea de-a doua etapă a exerciţiului „ROUEX 09", care are ca obiectiv perfecţionarea capacităţii de planificare şi de conducere a unităţilor în timpul operaţiei. Se urmăreşte antrenarea simultană a structurilor de conducere operaţională de nivel operativ şi tactic ale unităţilor şi marilor unităţi participante.

Ultima etapă a „ROUEX 09" are loc în perioada 1-2 octombrie şi se finalizează cu un exerciţiu tactic cu trageri de luptă. Obiectivul urmărit este antrenarea unităţilor în vederea executării unei misiuni într-un teatru de operaţii şi se realizează în poligoanele Cincu, Vărsătura, Redea, Capu Midia, Cârţişoara şi Botoşeşti-Paia.

Ziua Distinşilor Vizitatori, organizată în cadrul exerciţiului ROUEX 09, se desfăşoară vineri, 2 octombrie, în poligonul Cincu, începând cu ora 11:00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii