Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a incheiat Reuniunea Comitetului mixt romano-american

ro

15 May, 2009 18:58 642 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22
e-mail: presamapn@mapn.ro
                                                                              
Nr. 160 din 15 mai 2009

Persoană de contact: Col. Constantin MOISA tel. 0724.222.347/ Departamentul pentru Politica de Apărare şi Planificare

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

S-a încheiat Reuniunea Comitetului mixt româno-american

La finalul celei de-a treia Reuniuni a Comitetului mixt româno-american, secretarii de stat Viorel Oancea, din Ministerul Apărării Naţionale, şi Mihai Viorel Fifor, din Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu ofiţeri americani, au avut întâlniri, la Babadag şi Constanţa, în zilele de 13 şi 14 mai, cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

În cadrul acestor întâlniri au fost discutate detalii organizatorice cu privire la următorul exerciţiu  de instruire în comun româno – american, care se va desfăşura în acest an pe teritoriul judeţelor Tulcea şi Constanţa.

În acest context s-au vizitat şi lucrările de construcţie care se efectuează în facilităţile de încartiruire ale personalului american din Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu, care se preconizează a se finaliza până la sfârşitul lunii septembrie 2009.

Activitatea se înscrie într-un program mai amplu de informare a populaţiei cu privire la activităţile ce urmează a se desfăşura în pregătirea exerciţiului, şi în special asupra prezenţei tehnicii militare, care va desfăşura acţiuni de manevră în zona Poligonului Babadag, începând cu luna august, până la sfârşitul lunii octombrie.

“Suntem aici pentru a realiza  o bună comunicare cu cetăţenii din  zona  Poligonului de Instrucţie Babadag şi să ne asigurăm că vor fi constienţi de faptul că, în apropiere, se vor deplasa vehicule de luptă blindate pe timpul desfăşurării exerciţiului”, a declarat colonelul Gary R. Russ, comandantul american al exerciţiului.

* * *

 Comitetul mixt româno-american a fost constituit în vederea implementării prevederilor Legii nr. 268 din 29 iunie 2006, referitoare la “Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României”.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii