Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sacrifiu suprem pentru salvarea unui camarad

ro

23 Oct, 2009 21:03 1126 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII  NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021/319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

Nr. 374

23  octombrie 2009                             Persoană de contact:Lt.col.Dragoş Axinia, tel. 0723.198.922

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro        

Sacrifiu suprem pentru salvarea unui camarad

Plutonierul adjutant Cătălin Stanciu Scarlat, instructor militar la UM 01951 Buzău, şi-a pierdut viaţa vineri, 23 octombrie, căzând de la înălţime, în timpul desfăşurării unui exerciţiu de instrucţie alpină, după ce a reuşit să-şi salveze elevul şi, în acelaşi timp, camaradul său aflat în pericol. 

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00, când unitatea executa în poligonul de instrucţie, conform programului, o şedinţă de pregătire de specialitate. În urma intervenţiei profesioniste a instructorului, viaţa cursantului a fost salvată. Fiind rănit grav, acesta a fost transportat de urgenţă la spitalul judeţean Buzău pentru investigaţii şi îngrijiri de specialitate.

Imediat după producerea accidentului, o echipă SMURD a sosit la faţa locului şi a încercat resuscitarea subofiţerului, constatând, în final, decesul acestuia.

Împrejurările producerii accidentului sunt cercetate de reprezentanţi ai Parchetului Militar şi de o comisie condusă de comandantul unităţii.

Plutonierul adjutant Cătălin Stanciu Scarlat, promoţie 1990, îşi desfăşura activitatea într-o unitate de elită a Forţelor Terestre. De-a lungul timpului, a instruit generaţii de militari pentru misiuni ale forţelor pentru operaţii speciale. În perioada iulie 2008 - ianuarie 2009, a îndeplinit o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan. Era căsătorit şi avea un copil.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite acesteia sincere condoleanţe.

  Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii