Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SCORPIONII ROSII AU INCHEIAT ULTIMUL MODUL DE INSTRUIRE A MILITARILOR IRAKIENI

ro

24 May, 2009 17:04 786 Marime text

                                                                               
Nr. 175 din 24 mai 2009  
                                                          Persoană de contact: Carmen Constantin
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

SCORPIONII ROŞII AU ÎNCHEIAT ULTIMUL MODUL DE INSTRUIRE A MILITARILOR IRAKIENI

Militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” au încheiat sâmbătă, 23 mai a.c., ultimul modul de instruire a militarilor irakieni. Ceremonia care a avut loc cu acest prilej s-a desfăşurat în baza militară Dhi Qar, din provincia irakiană cu acelaşi nume.
Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa celor doi comandanţi, locotenent-colonelul Gabriel Toma, comandantul contingentului românesc din Irak, şi locotenent-colonelul Zafer Habeeb, comandantul Batalionului 10 Irakian de Forţe Speciale. În cadrul ceremoniei, la care au participat şi militari americani, au fost înmânate diplome de excelenţă celor mai merituoşi militari irakieni şi celor care i-au instruit pe parcursul celor trei luni de activitate.
Instruirea armatei irakiene a fost misiunea de bază a infanteriştilor craioveni care, de la sosirea în teatrul de operaţii din Irak, au antrenat patru subunităţi de nivel companie (aproximativ 200 de militari), reuşind astfel să-i pregătească pentru viitoarele misiuni pe care le va avea armata irakiană. Batalionul 10 va acţiona în provinciile Dhi Qar, Al Muthanna şi Maysan, situate în sudul Irakului, în zona în care sunt în prezent dislocaţi militarii români.
.
Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii