Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scorpionii Rosii ii instruiesc pe militarii irakieni - 24.03.2009

ro

24 Mar, 2009 00:00 641 Marime text

  Nr. 079         
  24 martie 2009     
                                               Persoană de contact: mr. Cristina Iacobuţ, tel.: 0722.380.138
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Scorpionii Roşii îi instruiesc pe militarii irakieni

În baza militară „DRACULA“ a avut loc marţi, 24 martie, întâlnirea comandanţilor care au acelaşi obiectiv pentru cele trei provincii unde acţionează militari români şi americani: asigurarea unui mediu stabil şi sigur pentru toţi locuitorii din AL MUTHANNA, DHI QAR şi MAYSAN din sudul Irakului.
Locotenent-colonelul Gabriel TOMA şi militari din statul major al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ au fost gazdele întâlnirii, la care au participat comandantul Brigăzii 4 Cavalerie americană, colonelul Philip BATTAGLIA, comandantul Diviziei 10 irakiene, generalul de brigadă Jabaar NIMAH, şi militari din cele trei armate implicate în instruirea forţelor irakiene.
În cadrul întâlnirii au fost prezentate programele de instruire a forţelor speciale irakiene şi planificarea acţiunilor de asistenţă umanitară ale militarilor români, care se vor derula în următoarele luni.
Instruirea militarilor irakieni va începe în aprilie şi va consta în pregătire fizică, instrucţie tactică de specialitate, pregătire sanitară şi genistică, instrucţia tragerii. După parcurgerea întregului program de instruire, militarii irakieni vor fi în măsură să execute misiuni în zona de responsabilitate care a fost predată autorităţilor locale încă din 2007.

Pregătirea militarilor irakieni este misiunea principală a detaşamentului de instruire, iar capacitatea Scorpionilor Roşii de a-i instrui pe militarii irakieni a fost apreciată de colonelul Philip BATTAGLIA: „Scorpionii Roşii sunt o unitate foarte bine antrenată, foarte bine pregătită, experimentată, în măsură să-i instruiască foarte bine pe militarii irakieni.“
Generalul irakian Jabaar NIMAH şi-a exprimat încrederea în buna colaborare la instrucţie, confirmând importanţa acestor activităţi: „Este o oportunitate deosebită pentru militarii mei să lucreze cu dumneavoastră. Experienţa Scorpionilor Roşii cu siguranţă îşi va spune cuvântul. Instruirea militarilor noştri se va reflecta cât de curând în îmbunătăţirea situaţiei de securitate din sudul Irakului.“
   Misiunile de asistenţă umanitară au făcut şi ele parte din agenda întâlnirii, fiind apreciate ca interfaţa cea mai bună dintre acţiunile întreprinse de militarii coaliţiei şi populaţia locală din cele trei provincii. „Trebuie să transmitem, prin tot ceea ce facem pentru irakieni, faptul că militarii români şi americani nu sunt aici pentru a lupta, sunt aici pentru a contribui, împreună cu forţele de securitate irakiene, la reconstrucţia acestei ţări şi la crearea tuturor premiselor pentru a clădi democraţia în Irak“, a afirmat comandantul Brigăzii 4 Cavalerie, colonelul Philip BATTAGLIA.

Biroul de presă  al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii