Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat Dan Tataru i-a vizitat pe soldatii raniti - 20..01.2009

ro

20 Jan, 2009 16:00 749 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 319 60 22
                                                                            
Nr. 011
20 ianuarie 2009 

Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie, tel.021/319 60 22, Biroul de presă al MApN
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Secretarul de stat Dan Tătaru i-a vizitat la spitalul militar pe soldaţii răniţi
 în teatrele de operaţii
    
Secretarul de stat Dan Tătaru, şef al Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Informare Publică, i-a vizitat luni după-amiază pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr.Carol Davila”.
În prezent, în acest spital primesc asistenţă medicală de specialitate soldatul Dumitru Nicolae Paraschiva, rănit în data de 3 ianuarie 2009 în Afganistan, şi fruntaşul Daniel Porumb, accidentat în Irak la 14 aprilie 2007.
Dan Tătaru s-a interesat de recuperarea fruntaşului Daniel Porumb şi de dispozitivul interfaţă între sistemul nervos central al pacientului şi cel informatic, destinat miliarului Porumb, un aparat care va fi achiziţionat din Statele Unite prin Asociaţia de caritate din Armata României - "Camarazii". Totodată, secretarul de stat Dan Tătaru a luat cunoştinţă de investigaţiile la care a fost supus şi de cele care vor urma în tratarea şi recuperarea soldatului Dumitru Nicolae Paraschiva.
În cadrul discuţiilor purtate de secretarul de stat cu comandantul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr.Carol Davila”, generalul de brigadă dr. Ioan Sârbu, au fost prezentate probleme de natură organizatorică şi administrativă ale instituţiei medicale, una dintre acestea fiind realizarea unităţii de asistenţă medico-socială a militarilor grav răniţi în teatrele de operaţii.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii