Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat Tataru i-a vizitat pe militarii raniti in teatrele de operatii

ro

17 Apr, 2009 19:43 795 Marime text

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021-319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro
Nr.  127                                             

17 aprilie 2009                                                      Persoană de contact: Lt.col. Florin Jipa

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Secretarul de stat Tătaru i-a vizitat pe militarii răniţi în teatrele de operaţii

Dan Tătaru, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului în Ministerul Apărării Naţionale, şi generalul-maior Dan Ghica-Radu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, i-au vizitat astăzi, 17 aprilie, pe caporalul Viorel Creţu şi fruntaşii Mădălin Lungu şi Daniel Porumb la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” (S.C.U.M.C.).

 Secretarul de stat Dan Tătaru şi generalul-maior Dan Ghica-Radu au discutat cu medicii despre starea de sănătate a militarilor şi condiţiile de spitalizare şi recuperare a acestora în cadrul S.C.U.M.C. Totodată, ei le-au oferit militarilor cadouri tradiţionale sărbătorilor Pascale.

Caporalul Creţu Viorel şi fruntaşul Mădălin Lungu au fost repatriaţi astăzi de la spitalul american Landstuhl, din Germania, cu o aeronavă aparţinând Forţelor Aeriene Americane, starea lor de sănătate fiind bună. Transportul celor doi militari români s-a realizat cu sprijinul generalului Carter Ham, comandantul USAREUR (Forţele Terestre Americane din Europa).

Militarii vor urma un program de recuperare la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central. Sergentul Orban Csaba Attila este în continuare internat în spitalul din Germania, starea lui fiind stabilă.

Cei trei militari au fost răniţi în data de 7 aprilie a.c., în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, Kandahar – Kabul, când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Iniţial, militarii români au fost internaţi în spitalul militar din Kandahar şi, ulterior, au fost transferaţi la spitalul american din Ramstein. În acelaşi incident, capitanul Iuliu-Vasile Unguraş a căzut la datorie, iar caporalul Eugen Vargău a fost uşor rănit.

  Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii