Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elicopter israelian de transport tip CH-53 s-a prabusit in zona Fundata-Zarnesti

ro

26 Jul, 2010 23:47 1112 Marime text

Nr. 199

26 iulie 2010                                                        

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 26 iulie, în jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exerciţiul comun aerian româno-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control al exerciţiului aerian.

Imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, s-a pus în aplicare operaţiunea  de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

În jurul orei 17.45, echipele de căutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti, jud. Braşov, epava elicopterului israelian care a fost dat dispărut. Până la acest moment, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.

În prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentru localizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a dispus constituirea şi trimiterea la faţa locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident şi a dispus sesizarea Parchetului General.

În perioada 18-29 iulie a.c., la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală (MEDEVAC), fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Biroul de presă
Biroul de Presă al M.Ap.N.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii