Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita generalului-maior Mart de KRUIF in Romania

ro

06 Jan, 2010 13:48 973 Marime text

 

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

Direcţia Informare şi Relaţii Publice
tel./fax: 021 319 60 22

e-mail: presamapn@mapn.ro

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Vizita generalului-maior Mart de KRUIF în România
 
Generalul-maior Mart de KRUIF, fostul comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan (RC-South), efectuează, în perioada 7-8 ianuarie 2010, o vizită în România la invitaţia şefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe MARIN.

Programul oaspetelui cuprinde convorbiri oficiale cu şeful Statului Major General şi cu comandantul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, generalul-locotenent dr. Teodor FRUNZETI. Vor fi abordate aspecte militare ale securităţii regionale din Afganistan, situaţia din teatrul de operaţii, participarea la operaţia ISAF, realizările României în procesul de integrare deplină în NATO şi participarea la operaţii ale NATO, precum şi aspecte practice ale relaţiilor militare bilaterale.

Joi, 7 ianuarie, de la ora 12.30, generalul-maior Mart de KRUIF va susţine, la Universitatea Naţională de Apărare, o conferinţă de presă privind angajamentul operaţional al ţărilor membre ale NATO în Afganistan/ISAF (Forţa Internaţională de Securitate şi Asistenţă).

Jurnaliştii interesaţi să participe la eveniment sunt aşteptaţi, între orele 12.00-12.20, la intrarea dinspre Bulevardul Eroilor a Universităţii Naţionale de Apărare. Confirmarea participării se face la Secţia informare şi relaţii publice a Statului Major General, până miercuri, 6 ianuarie, ora 17.00, tel./fax: 0213195673, persoană de contact lt. col. Cristina IACOBUŢ.

***

Generalul-maior Mart de KRUIF s-a născut în Olanda, la Apeldoorn, la 1 septembrie 1958. Şi-a început cariera militară în 1977 la Academia Militară din Breda. De-a lungul carierei militare, a îndeplinit mai multe funcţii atât în teritoriul naţional, cât şi în domeniul internaţional. În martie 2008, a fost avansat la gradul de general-maior, iar în perioada noiembrie 2008-noiembrie 2009 a fost comandant al Comandamentului Regional de Sud din Afganistan, unde a condus aproximativ 23 000 de militari din 17 naţiuni.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii