Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita in Romania a delegatiei austriece - 27.03.2009

ro

27 Mar, 2009 00:00 825 Marime text

Nr. 083         
27 martie 2009     
                                               Persoană de contact:Cpt. Cezar Stroe, tel.: 0724.814.617
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

INFORMAŢIE DE PRESĂ

 Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru armamente, Aurel Ionel Lascu, împreună cu o echipă de specialişti din cadrul departamentului, a condus miercuri, 25 martie a.c., lucrările şedinţei care s-a desfăşurat la sediul S.C. ROMTEHNICA S.A. între delegaţia Directorului Naţional pentru Armamente al Republicii Austria generalul-locotenent Freyo Michael Apfalter, şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai industriei de apărare.

 Pe timpul întâlnirii au fost abordate subiecte legate de avantajele calităţii de membru al Agenţiei Europene de Apărare pentru industriile de apărare, oportunităţile de colaborare în domeniul apărării a celor două părţi, precum şi relaţia dintre ministerele apărării ale celor două ţări şi operatorii economici din industriile de apărare.

 Pe parcursul vizitei în România a delegaţiei austriece, în data de 26 martie, s-a desfăşurat sesiunea de lucru bilaterală în cadrul căreia partea austriacă a purtat discuţii cu delegaţia Ministerului Apărării Naţionale formată din specialişti din cadrul Departamentului pentru armamente şi Comandamentului logistic întrunit.

 Agenda de lucru a întâlnirii a cuprins prezentarea atribuţiilor funcţionale ale Departamentului pentru armamente, Comandamentului Logistic Întrunit şi ale secţiei a 3-a din Statul Major General al Republicii Austria şi dezbateri cu privire la principalele programe de înzestrare şi programele strategice, modalităţi de rezolvare a problemelor privind asigurarea securităţii pentru trupe în diferite teatre de operaţii, reprezentarea şi principalele obiective şi activităţi desfăşurate de cele două ministere în cadrul Agenţiei Europene pentru Apărare (EDA) precum şi cooperarea pe linie logistică în teatrele de operaţii.

Delegaţia a fost primită de şeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, ocazie cu care s-au trecut în revistă principalele momente ale activităţilor desfăşurate pe parcursul vizitei şi s-au identificat elemente comune de colaborare între cele două ministere.

Biroul de presă  al Ministerului Apărării Naţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii