Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Distinsilor Vizitatori la Exercitiul "BALKAN GUARD 09"

ro

26 Jun, 2009 14:04 871 Marime text

 Nr.220 
din 25 iunie 2009                      Persoană de contact: mr. Romeo FERARU, tel: 0724221837
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Ziua Distinşilor Vizitatori la Exerciţiul  "BALKAN GUARD 09"

Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului “BALKAN GUARD 09” s-a desfăşurat astăzi, 25 iunie, la Complexul Militar de Instruire al Armatei Bulgariei de la Charalitza.
Generalul de brigadă Visarion Neagoe, comandantul Comandamentului Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu", a reprezentat Armata României la această activitate la care au fost prezenţi generali din conducerea celor cinci armate participante.
Distinşilor vizitatori le-au fost prezentate principalele date ale exerciţiului şi funcţionarea sistemului de instruire prin simulare asistată de calculator. Ei au vizitat spaţiile de lucru unde au putut observa, în timp real, desfăşurarea acţiunilor de luptă ale subunităţilor aflate în zona de operaţii.
Generalul Neagoe a apreciat faptul că experienţa acumulată de militarii români, bulgari şi sârbi la exerciţiile multinaţionale “Blue Road 2004” şi “Danube Guard 2007” a fost un factor important în reuşita exerciţiului “Balkan Guard 09”.
Militarii din Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru s-au familiarizat cu folosirea procedurilor NATO, iar instruirea acestora în cadrul exerciţiului constituie o etapă în obţinerea de către ţările lor a statutului de partener al Alianţei Nord Atlantice.

La acest exerciţiu participă militari din Bulgaria, România şi Serbia şi observatori din Muntenegru şi Bosnia-Hertegovina.
 “BALKAN GUARD 09” este un exerciţiu de instruire prin simulare asistată de calculator ce se desfăşoară în perioada 22-27 iunie şi are ca obiective principale creşterea încrederii şi înţelegerii reciproce între ţările participante şi îmbunătăţirea procesului de management al informaţiilor între şi în cadrul comandamentelor pentru creşterea interoperabilităţii, prin utilizarea standardelor şi procedurilor comune.
Armata României participă cu 25 de militari din Comandamentul Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" – Buzău, Statul Major al Forţelor Terestre şi din cadrul Centrului de instruire prin simulare.
                                                
 Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii