Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:56 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debirocratizarea administraţiei publice – prioritate asumată a Guvernului României

ro

19 Aug, 2010 16:51 772 Marime text

Debirocratizarea administraţiei publice – prioritate asumată a Guvernului României

Bucureşti, 19 august 2010. Guvernul României a adoptat, în cadrul şedinţei de miercuri, 18 august 2010, la iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, documentul de bază al debirocratizării administraţiei publice româneşti.
Memorandumul cu tema „Măsuri pentru debirocratizarea aparatului administraţiei publice centrale, creşterea transparenţei şi eficienţei în relaţia cu cetăţeanul, reducerea cheltuielilor operaţionale şi reducerea taxelor nefiscale” prevede aplicarea unui plan concret şi coerent de măsuri menite să faciliteze accesul cetăţeanului la informaţiile existente în instituţiile publice, să eficientizeze activitatea autorităţilor publice în relaţia directă cu contribuabilii, dar şi în cea interinstituţională şi, nu în ultimul rând, să determine simplificarea circuitului documentelor şi, implicit, reducerea considerabilă a costurilor.
  „Proiectul pe care l-am iniţiat este unul reformator în totalitatea lui, în sensul în care nu se rezumă doar la obiectul nostru specific de activitate, adică la informatizarea şi implementarea e-România, deşi aceasta ocupă un loc esenţial în procesul de debirocratizare, ci are în vedere o regândire a întregii relaţii dintre administraţia publică, fie ea centrală sau locală, şi contribuabil. După aplicarea măsurilor cuprinse în proiectul nostru, vom ajunge, în sfârşit, de la o administraţie stufoasă, complicată, distantă, la una minimală, simplă, eficientă, transparentă şi, mai ales, în slujba cetăţeanului”, a afirmat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu.
 În cadrul planului de măsuri, documentul adoptat de Guvernul României stabileşte atât termenele de realizare, cât şi autorităţile responsabile de implementarea fiecărei acţiuni propuse, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie elaborat un calendar detaliat.
 „Până acum am vorbit despre un document strategic, dar în termen de o săptămână vom elabora un calendar amănunţit, care va cuprinde acţiunile concrete necesare realizării fiecărui obiectiv în parte, într-o primă etapă la nivelul administraţiei centrale, al autorităţilor aflate în subordinea sau coordonarea directă a Guvernului României, pentru ca, ulterior, să ajungem până la nivelul fiecărei instituţii publice locale”, a adăugat ministrul Sandu, apreciind că va trebui ca toate ministerele să-şi asume şi să aplice unitar acest proces de debirocratizare.
Documentul adoptat în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, 18 august 2010, va fi disponibil spre consultare pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (www.mcsi.ro).

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Biroul de Presă
Minsterul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
B-dul Libertăţii nr.14

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii