Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infringementul in cazul ANCOM MCSI transmite Senatului inca o scrisoare in vederea solutionarii

ro

23 Apr, 2010 16:10 1161 Marime text

Infringementul în cazul ANCOM: MCSI transmite Senatului încă o scrisoare în vederea soluţionării

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a transmis pe 22 aprilie 2010 cea de-a 6-a scrisoare către Preşedintele Senatului României, Mircea Geoană, prin care solicită demararea măsurilor necesare pentru ca textul legii de aprobare a OUG 22/2009 să fie adoptat de urgenţă.
Deşi ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale a informat în repetate rânduri conducerea Senatului României asupra riscurilor ridicate de neaprobarea OUG 22/2009, aceasta nu a dat curs solicitărilor MCSI şi afectează credibilitatea pe plan european a României.
În cadrul întâlnirii avute cu ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale la Bruxelles, pe 26 martie, 2010, doamna Neelie KROES, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi noul comisar pentru Agenda Digitală a reiterat faptul că asigurarea independenţei autorităţiilor de reglementare în domeniul comunicaţiilor reprezintă o prioritate a mandatului său, subliniind importanţa adoptării urgente a OUG 22/2009 în forma negociată cu reprezentanţii Comisiei Europene.
Procedura de infringement (scrisoarea Comisiei Europene din data de 29 ianuarie 2009) a fost deschisă anul trecut împotriva României pentru încălcarea independeţei Autorităţii de Reglementare de către Guvernul Tăriceanu, iar închiderea acestei proceduri nu va avea loc până când textul OUG 22/2009 nu va fi aprobat printr-o lege. În plus, având în vedere că a trecut un an de la începutul procedurii de infringement, aceasta va fi accelerată, existând riscul unor sancţiuni de ordin finaciar la adresa României.
Deşi în data de 22 aprilie, 2009, actul normativ adoptat de Guvern a fost aprobat de către Camera Deputaţilor, dar aprobarea lui de către Senat întârzie, nereuşindu-se a se da votul final.
OUG 22/2009 cuprinde toate elementele prevăzute de către cadrul de reglementare european în domeniu, fiind conformă cu prevederile acestuia. A fost promovată ca urmare a negocierilor desfăşurate de către MCSI cu Doamna Viviane Reding, Comisarul European pentru societatea informaţională şi cu Domnul Fabio Colassanti, Director General în cadrul Directoratului General pentru Societatea Informaţională.
Prin demersurile de urgentare a adoptării acestei legi, ministrul Gabriel Sandu  doreşte să sublinieze importanţa soluţionării acestei probleme care afectează dezvoltarea sectorului de telecomunicaţii din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii