Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:17 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITU sustine proiectele României în sectorul IT&C

ro

25 Aug, 2010 17:46 1043 Marime text
Bucuresti, 25 august, 2010. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Gabriel Sandu, a primit vizita Directorului Biroului de Dezvoltare în Telecomunicații din cadrul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU) - domnul Sami Al Basheer Al Morshid. La evenimentul care a avut loc în incinta Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) au mai participat domnul Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), precum și domnul Marius Fecioru, Secretar de Stat MCSI.

În cadrul întâlnirii, domnul Gabriel Sandu a prezentat obiectivele principale ale Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale:

- Respectarea strategiei naționale de Broadband, astfel încât până în 2015 fiecare gospodărie din România să aibă acces la internet în bandă largă;

- Trecerea profesionistă de la televiziunea analogică la cea digitală;

- Interconectarea a 3.300 de autorități publice locale și a tuturor autorităților publice centrale, în cadrul strategiei e-România, precum și implementarea a 50 de servicii electronice operaționale până la sfârșitul acestui an.

Din punctul meu de vedere, următorii zece ani vor fi sub semnul telecomunicațiilor și al dezvoltării IT-ului, sector ce va ajunge să reprezinte aproape 90% din motorul creşterii economiei mondiale. În acest sens, MCSI are o politică în primul rând coerentă, prin care vizăm timpul cetățeanului: în cât timp aceste se informează, în cât timp își plătește taxele și impozitele, în cât timp obține orice document de care are nevoie", a menționat ministrul Gabriel Sandu în timpul întâlnirii.

Domnul Sami Al Basheer AL Morshid a precizat că ITU susține planurile de dezvoltare ale României în sectorul IT&C, salutând implicarea activă, în cadrul organizației, atât a MCSI cât și a ANCOM. De asemenea, a apreciat eforturile privind strategia de broadband: „România acționează corect in ceea ce priveste broadband-ul: țările care au un nivel ridicat al internetului în bandă largă au luat mai întâi deciziile politice, apoi au trecut la implementarea acestora", a declarat Directorul Biroului de Dezvoltare în Telecomunicații din cadrul ITU.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) este organizaţia internaţională specializată din sistemul Naţiunilor Unite (ONU), cu sediul la Geneva, al cărei principiu fundamental este de a asigura cooperarea între sectorul guvernamental şi cel privat în vederea dezvoltării domeniului TIC la nivelul infrastructurii şi serviciilor, urmărind prioritar extinderea aplicaţiilor directe ale TIC pentru susţinerea procesului de dezvoltare economică şi socială a lumii. În prezent, ITU este structurată pe trei departamente: Radiocomunicaţii (ITU-R), Standardizarea în Telecomunicaţii (ITU-T) şi Dezvoltarea Telecomunicaţiilor (ITU-D).

În prezent, ITU (fondată în 1865) are în componenţă 191 de State Membre, printre care şi România (din 1866), 572 Membri de Sector şi 149 Asociaţi.

România candidează în acest an pentru un al cincilea mandat consecutiv în Consiliul Uniunii. De asemenea, este pentru prima dată când România propune un candidat pentru un loc într-una dintre structurile permanente ale ITU - Comisia pentru Reglementări Radio a Sectorului de Radiocomunicaţii (UIT-R) - în persoana domnului Aurelian Sorinel Calinciuc, specialist al ANCOM.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

Biroul de Presă al Minsterului Comunicațiilor și Societății Informaționale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii