MCSI e-Guvernare în Arad
MCSI: e-Guvernare în AradValoarea totală a proiectului este de 7.006.100 lei, valoarea totală eligibilă fiind de 5.395.000 lei, din care 5.287.100 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.
Obiectivul principal al proiectului este de a extinde serviciile de e-guvernare oferite de Primăria Municipiului Arad.
Serviciile oferite de Sistemul Informatic Integrat de Furnizare Servicii de e-Guvernare (SIIeG) vor fi următoarele:
interacţiunea bidirecţională, inclusiv posibilitatea de a transmite online formulare completate şi de a vizualiza informaţii financiare;
comunicarea eficientă a cetăţenilor cu primăria va genera un răspuns automat dacă în baza de date se indentifică cuvinte cheie din mesajul către Primărie. De asemenea, cât timp solicitarea este în curs de rezolvare, cetăţeanul va fi informat prin mijloace electronice de starea solicitării, astfel că serviciul implică un tip de tranzacţii electronice complete, inclusiv livrarea;
serviciul asistat de comunicare eficientă a cetăţenilor cu primăria Municipiului Arad prin telefon, conectat prin SIIeG cu alte căi de comunicare. Cetăţeanul va beneficia de faptul că operatorul va regăsi într-un singur loc toate cererile sau comunicările, indiferent de mijlocul prin care acestea au fost transmise;
serviciul de procesare online a cererilor: cetăţenii vor fi înştiinţati în mod automat de starea cererii;
serviciul de reclamaţii.
Precizăm că un număr de 83 de persoane vor fi instruite pentru folosirea aplicației informatice.
De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizării proiectului, în mod direct sau indirect, în totalul serviciilor furnizate de solicitant va creşte de la 0%, în prezent, la 62,5 % la finalul implementării proiectului.
Proiectul este finanțat prin operațiunea 3.2.1 - „Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", inclusă Domeniul Major de Intervenție 2 - „Dezvoltarea şi Creșterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne", din cadrul Axei prioritare III TIC pentru sectoarele privat şi public, din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.
OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp