MCSI Inovație și informatizare la Piatra Neamț
MCSI: Inovație și informatizare la Piatra NeamțValoarea totală a proiectului este de 5.774.179 lei, valoarea totală eligibilă fiind de 4.665.190 lei, dintre care 4.571.886 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.
Scopul proiectului este de a asigura administraţiei publice din municipiul Piatra Neamţ alinierea la Societatea informaţională prin intermediul implementării unei infrastructuri care să furnizeze cetățenilor și mediului de afaceri servicii publice online de înaltă calitate.
Obiectivele proiectului sunt următoarele:
- Furnizarea serviciilor publice online;
- Facilitarea accesului cetaţenilor, mediului de afaceri şi al instituţiilor administraţiei publice la serviciile publice printr-o infrastructură hardware scalabilă şi interoperabilă pe orizontală şi verticală;
- Creşterea gradului de informare a publicului şi a vizibilităţii activităţilor desfăşurate de către Municipiul Piatra-Neamț;
- Creşterea eficienţei furnizării de servicii publice, a calităţii serviciilor publice furnizate prin asigurarea eliminării redundanţei actului administrativ şi eliminarea „timpilor morţi";
- Asigurarea unui mediu flexibil de lucru pentru funcţionarii publici prin intermediul unei platforme care este proiectată şi care răspunde etapelor de lucru efectiv desfăşurate de aceştia.
Printre serviciile la care va avea acces comunitatea, în urma implementării proiectului, se numără: declararea on-line a materiei impozabile; eliberare certificatului de atestare fiscală; urmărirea situației creanțelor bugetare și declarațiilor privind Registrul Agricol; realizarea dezbaterilor, comunicărilor, informărilor și sondajelor pentru cetățean și mediul de afaceri; eliberararea autorizației în construcții (Certificat de Urbanism și Autorizație de construire/desființare); eliberarea Certificatului pentru Producătorul Agricol.
Precizăm că un număr de 208 persoane vor fi instruite pentru folosirea aplicației informatice.
De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizării proiectului, în mod direct sau indirect, în totalul serviciilor furnizate de solicitant va crește de la 0%, în prezent, la 75% la finalul implementării proiectului și la 90 % la 5 ani de la finalul implementării.
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp