Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI lanseaza a cincea editie a concursului „eVacanta!”

ro

05 Aug, 2010 14:53 896 Marime text

MCSI lansează a cincea ediţie a concursului „eVacanţă!”

Bucureşti, 4 august, 2010. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI)  a lansat, in colaborare cu Ministerul Educaţiei, cea de-a V-a ediţie a Concursului „eVacanţă!”, adresată şcolilor din comunităţile incluse în Proiectul "Economia bazată pe Cunoaştere".
Concursul are ca scop formarea unei comunităţi active şi dinamice de educatori – elevi şi părinţi – care să propage interesul pentru tehnologie în interiorul comunităţilor din care fac parte. În acest sens, participarea activă a şcolii la o serie de activităţi extra curriculare, desfăşurate pe timpul vacanţei de vară, va contribui la susţinerea relaţiei de colaborare cu celelalte şcoli din reţeaua proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere şi la extinderea bunelor practici în toate cele 255 de comunităţi înscrise în proiect.
Anul acesta, proiectul se va derula până pe data de 15 septembrie 2010 şi va cuprinde un număr de 8 activităţi, prin care elevii, părinţii şi cadrele didactice vor aprofunda cunoştinţele din domeniul tehnologiei informaţiei.
Evaluarea finală a proiectelor se va face în maximum 15 zile  calendaristice de la finalizarea competiţiei, iar lista câştigătorilor va fi afişată pe site-ul www.ecomunitate.ro în termen de 5 zile calendaristice de la data încheierii evaluării rezultatelor.
Cei interesaţi pot găsi toate detaliile la http://www.ecomunitate.ro/evacanta/.
Mai multe informaţii despre ediţiile anterioare, despre câştigători şi premianţi, la aceste linkuri: http://www.ecomunitate.ro/e-Vacanta_2009(21085).html; http://www.ecomunitate.ro/e-Vacanta_2008(21084).html


Economia bazată pe Cunoaştere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Cu un buget de 69,4 mil USD, proiectul se adresează spaţiului rural si mic urban, şi se desfăşoară în parteneriat cu primăriile din 255 de comune şi oraşe mici (cu mai putin de 30.000 locuitori), unde nu există acces la informaţie digitală şi, deci, nici competenţe de a o folosi şi exploata.
 Punctul de Acces Public la Informaţie (PAPI) este înfiinţat în fiecare dintre cele 255 de comunităţi din cadrul proiectului EBC şi permite oricărui locuitor al acestor localităţi să poată utiliza calculatorul şi să aibă acces la Internet. În acest sens, un manager de reţea şi un administrator IT stau la dispoziţia celor interesaţi pentru a le oferi sprijin în rezolvarea problemelor, cu ajutorul calculatorului şi al Internetului. PAPI face parte din Reţeaua electronică a comunităţii locale (RECL), care facilitează accesul şi în alte instituţii de utilitate publică din localitate: şcolile din comunitate, biblioteca publică şi primăria.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Biroul de Presă
Minsterul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
B-dul Libertăţii nr.14

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii