MCSI Proiectul "Economia bazată pe cunoaștere" a câștigat locul I pentru cele mai bune practici în administrația publică
MCSI: Proiectul "Economia bazată pe cunoaștere" a câștigat locul I pentru cele mai bune practici în administrația„Economia bazată pe Cunoaștere" este un proiect conceput și derulat de MCSI, având un buget de 69,4 milioane de dolari, dintre care 60 de milioane de dolari dintr-un împrumut acordat de Banca Mondială.
Proiectul se adresează spațiului rural și mic urban, desfășurându-se în parteneriat cu primăriile din 255 de comune și orașe cu mai puțin de 30.000 de locuitori, unde nu există acces la informația digitală, și, deci, nici competențe de a o folosi și exploata. Prin acces la internet de mare viteză, computere aflate la dispoziția publicului larg și a școlilor, sesiuni de instruire și programe de mentorat, proiectul sprijină administrația publică locală să ofere servicii de calitate către populația din aceste localități (peste 8% din populația României). Serviciile de Asistență Tehnică reprezintă componenta de dezvoltare comunitară a proiectului EBC, urmărind familiarizarea populației rurale cu instrumentele TIC.
Portalul www.ecomunitate.ro, dezvoltat în cadrul proiectului „Economia Bazată pe Cunoaștere", oferă o platformă modernă pentru interacțiunea comunităților dezavantajate, generând schimburi de idei și experiențe, precum și parteneriate școlare și comerț electronic. Structura portalului are o importantă componentă de informare pe următoarele domenii: educație, cultură, afaceri și administrație locală.
„Pentru noi n-a fost o surpriză, deși competiția a fost acerbă iar celelalte proiecte extrem de valoroase și bine închegate. Sunt încântată că după cei cinci ani de muncă intensă, echipa de profesioniști cu care am început proiectul este răsplătită pentru dedicarea și curajul cu care s-au angajat în deschiderea unui drum nou, vizionar. Dar adevărați câștigătorii sunt cele 255 de comunități prinse în proiect, oamenii lor, cei care vor declanșa schimbarea de paradigmă în România: performanță prin cunoaștere. Acest premiu nu face decât să confirme faptul că România care va face parte din <<Europa 2020>> va fi <<România cunoașterii>>, iar <<România celor 255>> este primul pas", a declarat doamna Diana Voicu, director al Unității de Management a Proiectului.
EBC a câștigat locul întâi în cadrul primei tematici de concurs (Pilonul 1): Îmbunătățirea serviciilor publice printr-un management organizațional și al calității performant. Celelalte tematici au fost:
Pilonul 2: Consolidarea administrației publice prin promovarea dialogului social, dar și prin atragerea la actul de decizie a cetățenilor;
Pilonul 3: Sporirea gradului de integritate, transparență și răspundere în cadrul funcției publice.
Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) este instituția care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicațiilor electronice și audiovizuale, serviciilor poștale, tehnologiei informației și în domeniul serviciilor societății informaționale și ale societății bazate pe cunoaștere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp