Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:00 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita secretarului de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu la Istanbul

ro

23 Jan, 2011 20:56 775 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu a efectuat astăzi, 20 ianuarie 2011, o vizită de lucru la Istanbul, în contextul preluării de către România a Preşedinţiei-în-Exerciţiu (PiE) a OCEMN, pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2011. Vizita a avut ca obiectiv prezentarea, la sediul Secretariatului Internaţional Permanent al OCEMN, a priorităţilor şi calendarului de evenimente ale PiE OCEMN. La eveniment au participat delegaţiile Statelor Membre OCEMN, statele care deţin statutul de observator sau partener de dialog sectorial, precum şi organismele înrudite OCEMN.

Intervenţia secretarului de stat Bogdan Aurescu a subliniat importanţa pe care România o acordă OCEMN, în calitate de stat membru fondator al Organizaţiei, cu prezentarea iniţiativelor şi proiectelor de cooperare regională promovate recent de România, precum şi a demersurilor privind creşterea interacţiunii UE - OCEMN.

Preşedinţia-în-Exerciţiu a României la OCEMN va viza consolidarea mandatului economic al Organizaţiei, precum şi a rolului acesteia de platformă de dialog şi consultare pentru Statele Membre OCEMN. Cele aproape 50 de evenimente organizate pe perioada mandatului Preşedinţiei-în-Exerciţiu a României la OCEMN reflectă importanţa pe care o acordăm OCEMN şi exemplifică materializarea priorităţilor noastre", a declarat secretarul de stat Bogdan Aurescu.

Vizita a inclus şi participarea la masa rotundă privind rolul Uniunii Europene în regiunea extinsă a Mării Negre, organizată de Fundaţia ARI Movement şi German Marshall Fund la Universitatea Kadir Has.

În calitate de keynote speaker, demnitarul român a subliniat importanţa implicării UE în regiune, a principalelor politici şi iniţiative la nivel european care vizează această regiune (Sinergia Mării Negre, Politica Europeană de Vecinătate, Parteneriatul Estic, Strategia UE pentru regiunea Dunării). Cu referire la contribuţia României pentru materializarea acestora, a accentuat că: „Regiunea Marii Negre este de importanţă strategică pentru UE, iar Marea Neagră este, cel puţin parţial, o mare europeană. Răspunsul la problemele cu care se confruntă statele regiunii nu poate fi decât unul comun, care rezultă din cooperarea strânsă. In acest sens, un răspuns la provocările regionale este o prezenţă sporită a UE in regiune, dar si o atenţie sporită a UE pentru regiune. Considerăm că numai prin participarea tuturor actorilor implicaţi putem transforma provocările în oportunităţi".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii