Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea viceprim-ministrului Liviu Dragnea cu Juhar Mahiruddin, guvernatorul Statului Sabah (Malaysia)

ro

15 Oct, 2013 18:38 860 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a primit astăzi, 15 octombrie, la Palatul Victoria, vizita unei delegaţii din Malaysia, condusă de domnul Juhar Mahiruddin, guvernatorul Statului Sabah.
 
Liviu Dragnea a transmis oficialului din Malaysia, la începutul întâlnirii, mesajul de bun venit din partea prim-ministrului Victor Ponta şi l-a asiguratac de întreaga atenţie pe care Guvernul o acordă întăririi relaţiilor dintre cele două ţări.
 
„Suntem interesaţi de a spori dialogul româno-malaysian la nivel înalt şi apreciem evoluţia pozitivă a relaţiilor bilaterale de până acum. Dialogul politic este foarte important pentru consolidarea încrederii reciproce, precum şi pentru identificarea unor noi modalităţi de cooperare”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
 
De asemenea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a menţionat faptul că România apreciază rolul constructiv jucat de Malaysia în regiune şi opţiunea pentru moderaţie: „Totodată, doresc să exprim aprecierea Guvernului României pentru rolul extrem de activ al Malaysiei în lupta împotriva terorismului în Asia de Sud-Est, dar şi să mulţumesc, în numele Guvernului român, pentru buna colaborare pe care am avut-o în sistemul ONU“.
 
Un subiect discutat de cei doi oficiali a fost cel al dezvoltării relaţiilor economice, fiind afirmat interesul României de a dezvolta o cooperare activă în domeniul economic cu Malaysia, prin schimburi comerciale bilaterale, ca bază pentru o dinamică accentuată a relaţiei bilaterale. „Firme din România manifestă interes pentru lemn preţios, peşte şi fructe de mare, cauciuc natural, fructe exotice, ulei de palmier, cacao. La export oferim utilaje pentru construcţii, echipamente industriale, echipamente pentru energia eoliană şi biomasă, echipamente forestiere şi agricole, mijloace de transport feroviar şi naval.”, a precizat Liviu Dragnea.
 
Juhar Mahiruddin a subliniat, la rândul său, că există interes şi din partea administraţiei din Sabah de a explora oportunităţile economice din România.
 
Un alt subiect discutat a fost cel al tinerilor malaysieni care studiază în România, guvernatorul Juhar Mahiruddin apreciind serviciile şi avantajele educaţionale oferite în cadrul universităţilor româneşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii