Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul Program Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” - MDRAP rămâne Autoritate de Management

ro

21 Jun, 2013 15:01 1030 Marime text
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a fost nominalizat ca Autoritate de Management pentru viitorul Program Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020”, confirmându-se, astfel, reuşita cooperării dintre statele participante, în cei şapte ani de funcţionare a Programului.
Totodată, actuala Autoritate de Audit îți va menține rolul și pentru noul program.
Deciziile au fost luate pe 20 iunie a.c., la Constanţa, la cea de-a doua întâlnire a Comitetului Comun de Programare pentru viitorul Program Operaţional Comun “Bazinul Mării Negre 2014-2020”. Reuniunea a fost organizată de MDRAP, în calitate de Autoritate Comună de Management a actualului Program Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2007-2013”.
Comitetul de Programare este o structură comună, formată din reprezentanți desemnaţi de statele participante, şi care are rolul de a elabora viitorul program operaţional. Cea de-a doua întâlnire a reunit reprezentanţi din cele 9 state participante (Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Turcia şi Ucraina), reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Programului Interact ENPI şi ai Autorităţii Comune de Management pentru actualul Program Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2007-2013”.
 
* * *
În actuala perioadă de programare, România, prin intermediul MDRAP, participă la 11 programe de cooperare teritorială europeană, fiind autoritate de management pentru 4 dintre acestea, iar pentru celelalte 7 având rol de autoritate naţională. Programele contribuie la facilitarea găsirii unor soluţii comune la probleme transfrontaliere, transnaţionale şi interregionale pentru o gamă largă de domenii, de la infrastructură transfrontalieră, acţiuni comune de prevenire a riscurilor, protecţia mediului până la schimburi de bune practici.
Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.infocooperare.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii