Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni intreprinse in perioada eruptiilor vulcanice

ro

28 Apr, 2010 22:05 775 Marime text

Direcţia de Comunicare

Comunicat de presă
   
28 aprilie 2010

Acţiuni întreprinse în perioada erupţiilor vulcanice

Sorin Munteanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a participat astăzi, 28 aprilie 2010, la videoconferinţa organizată de vice-preşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, cu reprezentanţi ai autorităţilor naţionale ce coordonează turismul în statele membre ale Uniunii Europene.
În cadrul videoconferinţei au fost discutate măsurile pentru combaterea efectelor cauzate de către recenta erupţie a vulcanului din Islanda. Fiecare stat a prezentat efectele erupţiei vulcanice asupra domeniului turismului din diferite perspective – a industriei hoteliere, a agenţiilor de turism, a activităţii de închirieri auto.
Sorin MUNTEANU a prezentat măsurile luate de către Guvernul român în vederea sprijinirii celor afectaţi de închiderea spaţiului aerian românesc, printre care înfiinţarea unei linii telefonice gratuite puse la dispozitie de Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului. Informaţiile oferite au vizat oportunităţile de cazare pe plan local şi modalităţile de transport alternative către ţările de origine. De asemenea, au fost prezentate cifrele referitoare la zborurile anulate (315) din România precum şi numărul pasagerilor afectaţi (32.400).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii