Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutor pentru Republica Moldova

ro

22 Jul, 2010 18:28 854 Marime text

Direcţia de comunicare

21 iulie 2010
Comunicat de presă

Ajutor pentru Republica Moldova

Guvernul României a adoptat în şedinţa de miercuri, 21 iulie a.c., la propunerea Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Turismului, hotãrârea privind aprobarea unui ajutor acordat Republicii Moldova, constând în principalele materiale de constructii pentru reparaţii la 138 de case, precum şi pentru construcţia şi refacerea a 722 de case afectate de calamitãţile naturale din anul 2010, care au produs pagube însemnate în ţara vecină.
Achiziţionarea materialelor de construcţii şi transportul acestora se vor face în mod centralizat prin Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe. Lista materialelor necesare a fost stabilitã pe baza unui proiect tehnic, aprobat de MDRT, care va fi pus la dispoziţia Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltãrii Regionale din Republica Moldova, cu titlu gratuit.
Sprijinul oferit Republicii Moldova de cãtre Guvernul României, în spirit de solidaritate, vine la solicitarea preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, din ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, pentru o perioadă de patru ani.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii