Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului

ro

21 Jun, 2011 23:32 807 Marime text

O delegaţie a MDRT a reprezentat România la cea de-a 90-a sesiune a Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, care se desfăşoară la Mombasa (Kenya), în perioada 19-21 iunie 2011.

Pe agenda evenimentului s-au regăsit teme de interes precum actuala dezvoltare a turismului pe plan mondial, dar şi perspective de dezvoltare până în 2030. Participanţii au făcut o serie de propuneri care au vizat în principal identificarea celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea industriei de turism pe plan mondial, precum şi măsuri pentru prevenirea în cel mai eficient mod şi reducerea la maximum a efectelor catastrofelor naturale asupra acestui sector.

În cadrul reuniunii, delegaţia română a propus pregătirea şi elaborarea unui cod mondial al turismului, care să aibă un caracter voluntar şi complementar faţă de existentul cod de etici în turism. Lansarea acestei propuneri a generat comentarii favorabile, propuneri şi recomandări care au subliniat necesitatea elaborării unui astfel de document. Propunerea României reprezintă o abordare pragmatică, în sensul creşterii rolului OMT în cadrul industriei mondiale de turism.

Consiliul Executiv reprezintă organul de conducere al OMT, fiind constituit din state membre cu drepturi depline, care se reunesc cel puţin de două ori pe an şi care coordonează activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile adunărilor generale ale OMT. Pentru anul 2011, preşedinţia Consiliului Executiv al OMT este deţinută de Italia, iar vicepreşedinţia de Kenya şi România.

La prezenta sesiune au participat atât statele membre cu drepturi depline în cadrul OMT, cât şi state afiliate la organizaţie.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii