Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a şasea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013

ro

23 Jun, 2011 16:50 1154 Marime text

Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013, Autoritatea Naţională şi Secretariatul Tehnic Comun au organizat, în data de 22 iunie a.c., la Veliko Tarnovo, Bulgaria, cea de-a şasea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare (CCM).

Preşedinţia Comitetului Comun de Monitorizare este asigurată anul acesta de delegaţia bulgară, condusă de Kiril Geratliev, director general în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria. Delegaţia română a fost condusă de Iuliu Bara, director general, şeful Autorităţii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, asigurând în acelaşi timp şi vice-preşedinţia reuniunii.

În cadrul reuniunii au fost aprobate Raportul Anual de Implementare a Programului pentru anul 2010, care va fi transmis Comisiei Europene, şi Raportul privind Evaluarea Intermediară a Programului. În cadrul Raportului Anual de Implementare sunt prezentate principale realizări, progrese fizice şi financiare înregistrate pe parcursul anului 2010 în cadrul Programului.

Raportul privind Evaluarea Intermediară a Programului analizează perioada 2007-iunie 2010, din punctul de vedere al eficienţei şi eficacităţii utilizării fondurilor publice alocate prin Program. Concluziile Raportului au evidenţiat şi validat implementarea în condiţii bune a Programului pentru perioada analizată, iar recomandările formulate vizează îmbunătăţirea viitoarelor acţiuni privind derularea Programului, dar şi pregătirea următoarei perioade de programare.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul şi de a asigura calitatea şi eficacitatea implementării Programului şi a proiectelor din cadrul lui. Comitetul a fost înfiinţat şi este alcătuit din reprezentanţi la nivel naţional, regional şi local din cele două state.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii