Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitet de urgenta in turism

ro

19 Apr, 2010 05:37 901 Marime text

Turistii români aflati în afara granitelor tării si turistii străini din România afectati de închiderea spatiului aerian al mai multor tări din Europa, inclusiv al României, pot apela, începând de astăzi, un telefon gratuit, 0800 868 282, pus la dispozitie de Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului, telefon la care se pot obtine informatii utile legate de oportunităti de cazare si transport către tara de origine.

La initiativa ministrului Elena Udrea, în cursul zilei de astăzi a fost constituit un comitet de urgentă în turism, comitet din care fac parte reprezentanti ai Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului, ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ai Federatiei Patronatelor din Turismul Românesc si ai Asociatiei Nationale a Turismului Rural si Ecologic.

Membrii comitetului de urgentă au convenit să pună la dispozitia turistilor străini aflati în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre tările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% în orasele din tara noastră cu aeroporturi internationale, precum si informatii despre cursele operate de SNCFR si de principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa.

Referitor la turistii români care se gasesc în străinătate, operatorii români de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgentă că vor suplimenta cursele spre România pentru a asigura toate cererile formulate de români în acest sens. Deasemenea, agentiile românesti de turism care au grupuri de turisti sau turisti individuali în străinătate sunt în contact cu acestia si se preocupă de aducerea lor în tară. Nu în ultimul rând, birourile de turism ale României din străinătate se găsesc la dispozitia turistilor români care caută solutii pentru a reveni acasă, urmând să le furnizeze acestora infomatii utile legate de oportunităti de cazare, transport.

Comitetul de urgentă în turism constituit la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului este permanent în legătură si se coordonează cu Guvernul, respectiv cu celelatle instistitutii ale statului implicate în gestionarea acestei probleme.

Telefonul verde, 0800 868 282 poate fi apelat, începând de astăzi, în orice zi a săptămânii, între orele 8.00 si 24.00.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii