Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complex turistic de nataţie construit cu fonduri europene la Târgovişte

ro

27 Mar, 2011 17:08 846 Marime text

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, 26 martie 2011, contractul de finanţare pentru proiectul „Complex turistic de nataţie Târgovişte", depus în cadrul Programului Operaţional Regional - Axa 5 - Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice".

În cadrul proiectului se va realiza insfrastructura necesară pentru a oferi, atât turiştilor, cât şi localnicilor, o gamă largă de servicii de agrement şi relaxare. Cu bani europeni, la Târgovişte se va construi un ştrand funcţional pe perioada verii (va încorpora 3 bazine, plajă amenajată, tobogane cu apă), un bazin acoperit care va putea fi folosit pe parcursul întregului an, trei terenuri de tenis cu funcţiune de agrement, două terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, vestiare şi amenajări exterioare (spaţii verzi, parcare, locuri de joacă, zonă pentru biciclete şi role etc).

Valoarea totală a proiectului este de 23.135.240,25 euro, din care 7.618,564,54 euro fonduri europene nerambursabile prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Prin investiţiile realizate, autorităţile locale speră să crească numărul turiştilor care vor vizita oraşul şi, totodată, să crească numărul înnoptărilor în zonă. Odată cu finalizarea proiectului vor fi create 48 de noi locuri de muncă. Pentru revitalizarea oraşului şi creşterea atractivităţii sale turistice, în municipiul Târgovişte se realizează, prin Programul Operaţional Regional, o serie de alte investiţii legate de infrastructura urbană, creşterea siguranţei cetăţenilor, modernizarea drumului de centură, a infrastructurii educaţionale şi promovarea potenţialului turistic.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, prin Programul Operaţional Regional s-au contractat, până în prezent, 33 de proiecte în valoare totală de 602,04 milioane lei, pentru toate cele 5 axe prioritare ale programului.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii