Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat CCT - Luni, 06 August 2012

ro

06 Aug, 2012 22:58 1120 Marime text

"Anul 2012 poate deveni o premieră la capitolul creşteri în turism, existând premise ca maximul înregistrat în 2008 să fie depăşit în acest an. Statisticile arată că începem să înregistrăm creşteri reale în turism, după ce ultimii ani au fost marcaţi de recuperarea scăderilor înregistrate imediat după debutul crizei economice mondiale. România se află, practic, într-un punct de cotitură în acest domeniu şi este foarte important să intensificăm colaborarea cu mediul de afaceri din turism, pentru a putea concretiza această oportunitate", a afirmat, astăzi, Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În ultimii trei ani, în perioada 2009-2011, numărul total de turişti care au vizitat România s-a situat constant sub maximul atins în 2008, de 7,12 milioane de turişti. Dacă analizăm evoluţia pe primul semestru, începând din acest an, putem înregistra creşteri reale. Un bun exemplu în favoarea acestei afirmaţii sunt chiar cifrele comunicate de patronate cu privire la gradul de ocupare de 100% a unităţilor de cazare de pe litoral, din ultimul sfârşit de saptămână", a adăugat Cristian Bărhălescu. Evoluţia turismului românesc are la bază Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului Naţional 2007 - 2026, elaborat de Organizaţia Mondială a Turismului pentru Guvernul României.

Declaraţiile secretarului de stat Bărhălescu au fost făcute cu ocazia primei sale întrevederi cu mediul de afaceri din turism, în cadrul Consiliului Consultativ al Turismului (CCT), reunit astăzi, 6 august, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Reuniunea a vizat rediscutarea legii turismului, restrasă din Parlament pentru adaptare în conformitate cu actualul Plan de Guvernare, posibilităţile de derulare a parteneriatelor public-private în turism, precum şi aspecte administrative şi organizatorice ale CCT.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii