Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MDRT - Marti, 16 Noiembrie 2010

ro

16 Nov, 2010 23:41 952 Marime text

Cea de-a cincea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013, precedată de a patra reuniune a Comitetului Comun de Selecţie al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 a organizat în data de 11 noiembrie a.c., la Ruse, în Bulgaria, cea de-a cincea reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare (CCM), precedată de cea de-a patra reuniune a Comitetului Comun de Selecţie (CCS).

În cadrul celei de-a cincea reuniuni a Comitetului Comun de Monitorizare, s-au dezbătut şi luat o serie de decizii privind:

Cel de-al doilea apel de proiecte standard, respectiv aprobarea principiului de supraselectare a proiectelor;

Schimbări în componenţa parteneriatelor pentru 2 proiecte strategice depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte strategice la nivelul programului.

Preşedinţia CCM este asigurată anul acesta de delegaţia românească, condusă de domnul secretar de stat Răzvan Murgeanu (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România). Doamna Lilyana Pavlova, ministru adjunct (Ministerului Dezvoltării Regionale şi Lucrarilor Publice din Bulgaria) a asigurat vice-preşedinţia reuniunii. Din partea Comisiei Europene (DG REGIO) a fost prezent la eveniment domnul Kypros Kyprianou.

Conform regulamentelor europene privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Monitorizare are rolul de a superviza Programul şi de a asigura calitatea şi eficacitatea implementãrii programului şi a proiectelor din cadrul acestuia. Comitetul a fost înfiinţat şi este alcãtuit din reprezentanţi la nivel naţional, regional şi local ai celor două state, respectiv România şi Bulgaria.

În cadrul celei de-a patra reuniuni a Comitetului Comun de Selecţie, au fost luate decizii privind:

Selectarea pentru finanţare a 2 proiecte strategice depuse în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte strategice al programului, cu un buget total de aproximativ 17 milioane euro (1 proiect pe Axa Prioritară Mediu şi 1 pe Axa Prioritară Dezvoltare Economică şi Socială);

Selectarea pentru finanţare a unui proiect depus la termenul intermediar aprilie;

Aprobarea de modificări ale bugetelor unor proiecte deja selectate în cadrul programului, ca urmare a parcurgerii etapei de pre-contractare a proiectelor selectate sau modificări generate în cursul implementării proiectelor deja contractate.

Conform regulamentelor privind instrumentele structurale, Comitetul Comun de Selecţie are rolul de a selecta proiectele depuse spre finanţare în cadrul fiecărui apel de proiecte, aferent Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Comitetul a fost înfiinţat şi este alcătuit din reprezentanţi de la nivel naţional, regional şi local ai celor două state, respectiv România şi Bulgaria.

Listele proiectelor aprobate, precum şi listele proiectelor cu modificări bugetare pot fi accesate pe pagina de internet a programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii