Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Congres international de geriatrie si gerontologie

ro

17 Jun, 2010 19:19 1050 Marime text
Barna Tánczos, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a participat la deschiderea Congresului Internaţional de Geriatrie şi Gerontologie "Comunităţile longevive şi fragilitatea vârstnicilor" organizat de Societatea de Geriatrie şi Gerontologie, MDRT, Ministerul Sănătăţii şi Senatul României, la Palatul Parlamentului în perioada 17-18 iunie 2010.

Fenomenul îmbătrânirii demografice este o realitate pentru toate ţările Europei şi România nu face excepţie, cu o pondere a vârstnicilor ce depăşeşte 20% din totalul populaţiei. În aceste condiţii, este necesar să acordăm mai multă atenţie problemelor acestei categorii de populaţie.

"In ceea ce priveşte Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, interesul nostru este de a promova şi sprijini dezvoltarea turismului medical. Considerăm că turismul medical este un domeniu sensibil, având în vedere că beneficiarul are o dublă calitate - aceea de turist şi de pacient. În acest context, aşteptările acestuia sunt sporite, vizând atât condiţiile hoteliere de bună calitate, cât şi, mai ales, servicii medicale complexe şi eficiente - toate la un preţ accesibil," a declarat secretarul de stat Barna Tánczos.

Succesul în acest domeniu necesită o abordare multisectorială, cu implicarea tuturor celor care, direct sau indirect, activează în acest domeniu (administraţie centrală şi locală, patronate, asociaţii profesionale, societăţi ştiinţifice). Strategia ministerului pentru dezvoltarea turismului medical cuprinde şi sprijinirea dezvoltării şi poziţionării unor staţiuni turistice pilot în sectorul luptei anti-îmbătrânire, cu posibilitatea înfiinţării în România a unui cluster pe acest segment.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii