Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvoltarea turismului de agrement în stațiunea techirghiol

ro

07 Dec, 2011 23:02 845 Marime text

 

 

Primăria Orașului Techirghiol și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, au semnat în data de 26.10.2011 contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul „Dezvoltarea turismului de agrement în stațiunea Techirghiol", selectat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5: "Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului", Domeniul de intervenție 5.2: "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice".

Proiectul va fi implementat în județul Constanţa, Orașul Techirghiol, pe o perioadă de 15 luni, are o valoare totală de 4.128.870,16 lei, din care 1.383.582,50 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar 2.745.287,66 lei este contribuţia beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea activitaților de petrecere a timpului liberși sportive, prin echilibrarea infrastructurii de turism in zona lacului Techirghiol, iar obiectivele specifice sunt: extinderea conceptului de valorificare turistică a Lacului Techirghiol de la turism de sănătate la turism de odihna și wellness, creșterea potențialului turistic al orașului Techirghiol prin crearea de servicii de agrement la standarde de calitate competitive, facilități de petrecere a timpului liber și stimularea odihnei active; sporirea vizibilității și atractivității turistice a stațiunii Techirghiol.

Principalele activități ale proiectului sunt: constituirea echipei de proiect, desfășurarea procedurilor de achiziție publică, informarea și publicitatea proiectului de finanțare către beneficiari și grupul țintă, realizarea lucrărilor de construcție prevazute în proiect, achiziționarea și punerea în funcțiune a echipamentelor și dotărilor prevazute în proiect, selecție și angajare personal, monitorizarea și evaluarea proiectului, auditul extern al proiectului.

Până la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează a se realiza un miniparc acvatic si 2 terenuri de sport și se vor crea 9 locuri de muncă.

Obiectivul general al Programului Operaţional Regional 2007-2013 constă în sprijinirea și promovarea dezvoltării locale durabile, atât din punct de vedere economic, cât și social, în regiunile României, prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri, care susțin creșterea economică.

Relații suplimentare vă pot fi oferite de către dnul primar Stan Viorel-Adrian, la sediul primariei, tr. Doctor Victor Climescu nr. 24, Oraş Techirghiol, Județul Constanța, Cod poștal 906100, sau la numărul de telefon 0241/735.622, fax: 0241/735.314, e-mail: apl@primaria-techirghiol.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii