Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distracţie în aer liber la Ziua Lacului Bolboci

ro

07 Aug, 2012 23:17 1006 Marime text

Profitând de vremea frumoasă, iubitori de munte şi distracţie în aer liber s-au strâns în week-end-ul trecut, 4 august, la barajul Bolboci, la a doua ediţie a evenimentului „Ziua Lacului Bolboci". Distracţia a fost cuvântul de ordine iar argumentul principal a fost promovarea frumuseţilor montane şi a tradiţiilor din zona munţilor Bucegi.

Concertele de muzică, parada costumelor ecologice, piesele de teatru sau concursurile - au fost doar câteva dintre reperele care au animat atmosfera și au contribuit la reușita festivalului. Sărbătoarea s-a bucurat de un spectacol ritmat al ansamblului de dansuri Floare de Cireş din Băneşti, Prahova, precum şi de spectacolul interpreţilor şi artiştilor locali. Nu a lipsit de la eveniment nici Adriana Deas care i-a încurajat pe spectatori să se mişte pe cele mai frumoase cântece şi dansuri populare.

Organizatorii s-au declarat mulțumiți de felul în care s-a desfășurat evenimentul: „Lacul Bolboci este o destinaţie ideală pentru iubitorii muntelui şi a distracţiei în aer liber. Acesta reprezintă pentru turişti una dintre modalităţile cele mai potrivite de a evada din rutina de zi cu zi şi de a se bucura de natura virgină şi peisaje mirifice. Ne bucurăm că numărul celor prezenţi la eveniment a crescut simţitor faţă de ediţia anterioară. Sunt sigur că mulţi dintre cei prezenţi în această zi la Bolboci vor reveni cu drag aici pentru o clipă de relaxare şi o gură de aer curat" a declarat Alexandru Rânja, Vice-preşedinte Fundaţia Karitas.

Lacul Bolboci este mai mult decât o simplă destinaţie de vacanţă, este o zonă cu o personalitate puternică şi proprietăţi speciale, o oază de linişte în mijlocul naturii care este peste tot stăpână. Malul lacului, în care se oglindesc cerul, munţii şi pădurile, este locul ideal pentru a îmbina armonios un scăldat care alungă canicula cu mirosul îmbătător de răşină şi liniştea deplină.

Cei prezenţi la eveniment au avut ocazia să îi asculte live într-un concert special pe membrii trupei Compact, care au cântat cele mai cunoscute piese, făcând ca atmosfera din mâl să fie cu adevărat una de sărbătoare.

Nici copiii nu s-au plictisit pentru că organizatorii au pregătit pentru ei concursuri şi activităţi interactive pe apă, dintre care amintim concursul cu bărci teleghidate.

Munţii Bucegi le-au oferit turiştilor numeroase facilităţi cu care nu s-au mai întâlnit în altă parte: stânci golaşe cu flori rare şi prăpăstii impresionante lângă platouri line, poteci sinuoase unde liniştea este întreruptă doar de cascade tumultoase, păduri întunecoase şi poieni însorite, trasee turistice în toate direcţiile etc.

Amplasat într-un loc de o rară frumuseţe şi nu foarte cunoscut, în inima munţilor, cu ape reci chiar şi vara, lacul a reuşit să-şi păstreze neştirbită autenticitatea. Aerul curat, nuanţele de verde smarald ale undelor în care se reflectă munţii, cerul şi pădurile, dar mai ales liniştea deplină sunt tot atâtea atuuri care pot convinge pe oricine să petreacă o vacanţă relaxantă, îmbinând armonios beneficiile muntelui cu cele ale apei.

Organizatorul evenimentului a fost Fundaţia Karitas, iar proiectul a fost finanţat prin Regio - Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii