Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drept la replica

ro

30 Mar, 2010 14:16 876 Marime text

29 martie 2010
Către: ANTENA 3, emisiunea ”Sinteza Zilei”

CERERE DE DREPT LA REPLICĂ

În cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” din data de 28.03.2010 aţi difuzat o serie de imagini referitoare la participarea soţului meu la o nuntă care s-a desfăşurat în anul 2008, după care aţi interpretat şi comentat aceste imagini într-un registru mincinos şi denigrator, aşezându-le într-un context care nu are nicio legătură cu realitatea.

Imaginile pe care le-aţi difuzat nu prezintă nimic altceva decât participarea soţului meu la un eveniment important din viaţa saxofonistului Marian Petrache Pechea, şi anume la nunta fiicei acestuia. Este un gest bazat pe o amiciţie care durează de mai bine de 20 de ani şi pe respect pentru cariera artistică a lui Marian Petrache Pechea, gest care nu are niciun fel de alte implicaţii.

Nunta la care faceţi referire, la care eu nu am participat, a avut loc într-un moment în care eu nu ocupam nicio funcţie publică. Nici atunci, când eram un simplu avocat, şi nici acum, când sunt ministru, nu obişnuiam şi nu obişnuiesc să cer, înainte de a merge la o nuntă, lista invitaţilor pentru a-i verifica la Poliţie sau la Interpol. Cu atât mai mult, soţul meu, care nu este persoană publică, nu avea cum să prevadă că naşul mare, până la urmă unul dintre probabil sutele de meseni, ar putea să fie, într-o bună zi, suspectat de încălcarea legii.

Fiindcă nu trăim în pădure, ci între oameni, este firesc să dai mâna şi chiar să schimbi câteva vorbe cu cei pe care îi întâlneşti. Asta nu ne face însă, pe mine şi pe membrii familiei mele, pentru simplul motiv că în acest moment eu ocup un fotoliu de ministru, răspunzători pentru faptele tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit de-a lungul vieții.

Din participarea soţului meu la nunta fiicei unui saxofonist aţi ţesut intrigi şi încrengături ireale şi incredibile, demne de un roman de ficţiune. Vă solicit ca, atunci când faceţi referire la persoana mea, să vă raportaţi strict la activitatea profesională pe care o desfăşor şi nu la fapte care nu îmi aparţin şi despre care nici măcar nu am cunoştinţă.

Ministru,
Elena Udrea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii