Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea în dialog cu comisarii europeni Antonio Tajani şi Johannes Hahn

ro

13 Apr, 2011 17:01 827 Marime text

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, s-a întâlnit astăzi, 12 aprilie a.c., la Bruxelles, cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat şi cu Johannes Hahn, comisar pentru politică regională.

Principalele subiecte discutate au fost mecanismele de îmbunătăţire a absorbţiei fondurilor europene, Strategia Dunării, viitorul politicii de coeziune şi turismul în politica europeană.

Ministrul Elena Udrea şi vicepreşedintele CE Antonio Tajani au discutat despre rolul şi avantajele pe care România le-ar putea avea în contextul Comunicării Comisiei Europene „Europa, destinaţia turistică numărul 1 în lume - un nou cadru politic pentru turismul european", precum şi despre importanţa turismului ca instrument de dezvoltare economică la nivel naţional şi european.

"Subliniez faptul că problematica absorbţiei fondurilor structurale reprezintă o prioritate absolută pentru România, lucru dovedit de hotărârea Guvernului român de a lua măsurile necesare în vederea accelerării procesului de implementare a programelor. În acest sens, am prezentat recenta decizie a Guvernului de întărire a coordonării instituţionale, prin trecerea Autorităţii de Coordonare a Instrumentelor Structurale (ACIS), din subordinea Ministerului Finanţelor Publice, în coordonarea Primului-Ministru. Totodată, am discutat Planul de acţiuni prioritare, elaborat împreună cu experţii Comisiei, în vederea accelerării absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune, plan care este în curs de finalizare şi care cuprinde atât măsuri orizontale, cât şi măsuri specifice fiecărui program operaţional", a declarat ministrul Elena Udrea la finalul întrevederii cu Johannes Hahn.

De asemenea s-au purtat discuţii referitoare la următoarele vizite în România ale vicepreşedintelui CE Antonio Tajani şi comisarului pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.

Vizita ministrului Elena Udrea la Bruxelles se încrie în dorinţa Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de a dezvolta dialogul cu Comisia Europeană în perspectiva viitoarei planificări financiare 2014-2020.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii