Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea în vizită la Botoşani

ro

18 Apr, 2011 17:20 851 Marime text

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, s-a aflat, astăzi, 16 aprilie a.c., în municipiul Botoşani, unde a vizitat două obiective de investiții cu finanțare din fonduri europene.

Primul obiectiv vizat a fost Casa Ventura, clădire de patrimoniu, unde se amenajează Muzeul Etnografic al Judeţului Botoşani, iar, apoi, au urmat şantierele unde se renovează mai multe străzi din municipiu.

Restaurarea şi valorificarea patrimoniului cultural, precum şi crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura în vederea amenajării Muzeului Etnografic al Judeţului Botoşani este un proiect derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din fonduri europene, cu o valoare de peste 12,6 milioane de lei. Proiectul vizează restaurarea patrimoniului cultural local reprezentat de monumentul istoric Casa Ventura şi amenajarea, în incinta acestuia, a Secţiei de Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani în vederea introducerii acestuia în circuitul turistic regional. Proiectul constă în reabilitarea a peste 1.600 mp, patrimoniu cultural, reabilitarea a aproximativ 1.300 mp de spaţii verzi şi peisagistice şi amenajarea de locuri de parcare.

Reabilitarea şi modernizarea străzilor urbane din municipiul Botoşani este un proiect finanţat din fonduri europene derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în valoare de aproape 44 de milioane de lei. Proiectul vizează reablitarea şi modernizarea a circa 20 km de străzi, care vor facilita traficul atât pentru şoferii şi bicicliştii locali, cât şi pentru cei care tranzitează municipiul Botoşani.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii