Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea participă la lucrările Adunării Generale a OMT

ro

10 Oct, 2011 15:32 649 Marime text

Elena Udrea participă la lucrările Adunării Generale a OMT

În perioada 8-14 octombrie 2011, are loc, în Coreea de Sud, Adunarea Generală a Organizaţiei Mondiale a Turismului, la care participă şi o delegaţie a MDRT, condusă de ministrul Elena Udrea.
Ieri, 9 octombrie 2011, s-au desfăşurat lucrările Consiliului Executiv, în care au fost prezentate concluziile privind evoluţia turismului la nivel global. Astfel, anul 2010 a fost denumit, în Raportul Anual al OMT, "Un an al revenirii", creşterea înregistrată fiind de aproape 7%, faţă de anul 2009. În aceeaşi perioadă, creşterea încasărilor din turism la nivel internaţional a fost de aproximativ 693 de miliarde de euro, reprezentând 5%. Pentru anul în curs, este prognozată o creştere cu 4-5% faţă de 2010.
Prin comparaţie, în România, în primele 8 luni ale anului în curs, s-a înregistrat o creştere cu 15,6% a numărului de turişti şi o creştere cu 13,1% a numărului de înnoptări, faţă de perioada similară a anului trecut.
Astăzi, 10 octombrie 2011, ministrul Elena Udrea a participat la Masa Rotundă Interministerială. În deschiderea întâlnirii, secretarul general al OMT, Taleb Rifai, a vorbit despre căutarea unor soluţii de a conecta între ele domenii precum sportul, cultura şi turismul, în beneficiul tuturor acestor domenii. La rândul său, secretarul general adjunct al ONU, dr. Asha-Rose Migiro, a vorbit despre importanţa turismului pentru dezvoltarea sustenabilă şi despre faptul că turismul reprezintă o soluţie pentru creşterea economică a comunităţilor sărace.
În discursul său, Elena Udrea şi-a exprimat convingerea că această reuniune creează cadrul pentru intensificarea cooperării între ţările membre ale OMT, în vederea atingerii obiectivului comun privind dezvoltarea durabilă a turismului.
* * *
Consiliul Executiv este structura de conducere a OMT care coordonează activitatea acesteia în intervalul dintre adunările generale.
OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi.
România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar anul trecut, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii