Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea proiectului de consolidare a Spitalului Judeţean de Ortopedie din Târgovişte

ro

27 Mar, 2011 17:08 795 Marime text

Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a inaugurat astăzi, 26 martie, corpurile A şi B ale Spitalului Judeţean de Ortopedie din municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, în urma finalizării lucrărilor de consolidare şi refuncţionalizare.

Investiţia a fost realizată în cadrul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, Componenta B - reducerea riscului seismic, implementat cu finanţare dintr-un împrumut de la Banca Mondială şi cofinanţare din partea Guvernului României şi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Lucrările derulate la cele două corpuri de clădire au avut ca obiectiv principal asigurarea structurii de rezistenţă la acţiuni statice, dinamice şi seismice, prin realizarea unei centuri perimetrale exterioare, consolidarea pereţilor interiori, lucrări de reparaţii şi refacere finisaje şi instalaţii.

Pe lângă lucrările de consolidare, s-au realizat şi lucrări ample de refuncţionalizare şi amenajare post-consolidare, în vederea încadrării clădirii în normele sanitare de funcţionare armonizate cu reglementările UE în domeniu: asigurarea utilităţilor critice necesare funcţionării în situaţii de urgenţă, ancorarea echipamentelor, lucrări de arhitectură şi instalaţii pentru asigurarea funcţionalităţii integrale, în conformitate cu normele sanitare în vigoare.

Valoarea totală a investiţiei la momentul recepţiei lucrărilor a fost de 6.701.592,82 lei, din care: 1.438.691,98 lei din Proiect şi 5.262.900,84 lei din sursele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii