Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene pentru municipiul Miercurea Ciuc

ro

18 Dec, 2010 00:18 905 Marime text
Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a semnat astăzi, 17 decembrie a.c., două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional dintre cele trei incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Miercurea Ciuc.

Obiectivul PIDU depus de Miercurea Ciuc în cadrul Axei Prioritare 1 - subdomeniul major de intervenţie "Centre urbane" este acela de a contribui la transformarea municipiului într-un oraş european care îşi conservă tradiţiile. Atingerea celor trei obiective urmărite (dezvoltarea resuselor umane, regenerarea urbană şi dezvoltarea economică) vor conduce la creşterea calităţii vieţii tuturor cetăţenilor.

Proiectele semnate astăzi, Dezvoltarea infrastructurii publice urbane: modernizarea spaţiilor publice urbane: Strada Petofi Sandor, Piaţa Majlath Gusytav Karoly şi Piaţa Libertăţii din Miercurea Ciuc și Reabilitarea şi modernizarea clădirilor destinate serviciilor sociale: Centru pentru tineret. Faza I, au o valoare totală de 37.726.689,19 lei, din care 29.392.233,47 lei finanţare nerambursabilă.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii publice urbane va spori calitatea spaţiilor publice urbane şi, implicit, calitatea vieţii populaţiei citadine prin modernizarea străzii Petofi Sandor, a pieţei Majlath G.K. şi a promenadei, amenajarea unor spaţii publice închiriabile în zonele pietonale cu o suprafaţă în creştere de la 371 mp la 480 mp, suplimentarea locurilor de parcare de la 70 la 177, modernizarea unor spaţii publice pietonale, reamenajarea unor spaţii verzi, modernizarea reţelei de apă şi canalizare şi facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la clădirile a 29 de instituţii publice.

Cel de-al doilea proiect urmăreşte modernizarea şi reabilitarea clădirii în care va funcţiona Centrul de informare pentru tineret „IFI - INFOTIN" care va oferi servicii de informare şi consiliere pentru tineret, va fi un centru de resurse, va oferi cadrul organizatoric şi baza materială pentru organizarea de seminarii, programe de formare, manifestări culturale şi artistice pentru tineri/grupuri de tineret. În cadrul proiectului se vor realiza birouri pentru relaţiile cu publicul şi pentru organizatorii de programe, o sală multifuncţională, precum şi o ceainărie. Prin implementarea acestui proiect, se doreşte rezolvarea diverselor probleme cu privire la educaţia, formarea, consilierea şi integrarea socială a tinerilor.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii