Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernului a aprobat lista cu programele şi proiectele de investiţii în turism

ro

24 Mar, 2011 16:43 1281 Marime text

Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, 23 martie a.c., Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 120/2010 privind aprobarea Listei cuprinzând programele şi proiectele de investiţii în turism şi a surselor de finanţare a documentaţiilor tehnice şi a lucrărilor de execuţie a programelor şi obiectivelor de investiţii în turism şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate ale programelor şi proiectelor noi de investiţii în turism

Criteriile de eligibilitate, care se vor aplica proiectelor noi, prevăd, printre altele, condiţia ca terenul pe care se va derula proiectul să fie situat în proprietatea publică sau privată a autorităţii publice locale. De asemenea, este necesară respectarea standardelor de cost stabilite la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, acolo unde acestea există.

Proiectele care urmează să fie finanţate vor obţine avizul Consiliului tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe studiile de fezabilitate executate. Orice modificare a proiectului din punct de vedere al condiţiilor tehnico-economice trebuie să obţină avizul Consiliului tehnico-economic.

Beneficiarii locali vor asigura între 5% şi 50% din valoarea totală a contractelor de lucrări şi a contractului aferent realizării documentaţiei tehnico-economice. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va finanţa achiziţia şi montajul instalaţiilor de transport pe cablu pentru domenii schiabile în limita fondurilor disponibile, fără a depăşi 50% din valoarea acestora.

Atasat lista proiectelor şi programelor de investiţii în turism

 

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii