Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe prima fază de implementare a PNDI - proiectul 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local

ro

21 Nov, 2011 17:30 1021 Marime text

În luna noiembrie a.c. au fost demarate lucrările de proiectare pentru realizarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie pentru 216,009 km de drumuri judeţene şi 1.495,226 km de drumuri de interes local cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii - proiectul 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local. Este vorba de drumuri din judeţele Arad, Bihor, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Buzău şi Vrancea, pentru care s-au semnat deja contractele de lucrări. Valoarea totală a contractelor (proiectare şi execuţie) pentru cele 7 judeţe este de 2.253.094.227,93 lei inclusiv TVA. Pentru realizarea lucrărilor în celelalte judeţe, procedurile de achiziţie publică se află în diferite stadii de procedură.

„Îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor depinde de îmbunătăţirea infrastructurii acestei ţări. Ne-am plâns, vreme de 20 de ani, că nu putem să ne apropiem de standardele de viaţă europene şi că nu putem face turism fiindcă nu avem drumuri. La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se întreprind acţiuni concrete pentru ca lucrurile să avanseze din acest punct de vedere, iar o dovadă în acest sens sunt şi creşterile înregistrate în domeniile aflate în responsabilitatea ministerului: turism şi construcţii. Rezultatele arată că decizia Guvernului de a investi în infrastructura turistică şi edilitară a fost una corectă, generatoare de creştere economică, locuri de muncă, bani la bugetele locale şi la bugetul naţional. De aceea, Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii trebuie pus în practică, el contribuind nu numai la creşteri directe în economie, ci şi la schimbarea în bine a vieţii câtorva milioane de oameni" a declarat ministrul Elena Udrea.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii este cel mai mare program de investiţii în infrastructura publică derulat în România în ultimii 20 de ani, fiind gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. Programul se va derula în perioada 2011-2013. Lucrările în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii se finanţează în primă etapă din banii constructorilor, urmând ca din 2013, statul să deconteze eşalonat lucrările prestate până în anul 2020. Pentru anii 2011 şi 2012 nu sunt prevăzute nici un fel de cheltuieli de la bugetul de stat pentru plata lucrărilor din PNDI.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii