Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuinţe noi pentru sinistraţii din Dorohoi

ro

31 May, 2011 22:36 984 Marime text

Eugen Curteanu, secretar de stat în cadrul MDRT, a participat astăzi, 31 mai 2011, la inaugurarea a 30 de case reconstruite în Dorohoi (jud. Botoşani), după inundaţiile din iunie 2010. Casele au fost construite de voluntari ai fundaţiei Habitat for Humanity România (HFHRO), în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în urma protocolului încheiat în 9 iulie 2010.

În baza parteneriatului, MDRT a susţinut acţiunea HFHRO printr-o campanie de strângere de fonduri, materiale de construcţie şi alte tipuri de ajutor (utilaje, forţă de muncă) de la diferiţi donatori şi punerea la dispoziţie a unui proiect-tip pentru case. Totodată, MDRT a facilitat colaborarea HFHRO cu instituţiile publice din teritoriu şi cu administraţiile publice locale.

„Este un moment emoţionant şi o dovadă în plus că solidaritatea umană funcţionează. Locuinţele predate astăzi reprezintă un nou început pentru familiile care se vor muta în ele şi, totodată, asigurarea că nu vor mai trece prin dezastrul de anul trecut, întrucât aceste case sunt ridicate pe un amplasament nou, într-o zonă sigură", a declarat Eugen Curteanu.

Această acţiune se adaugă demersurilor întreprinse de MDRT pentru achiziţionarea de materiale de construcţii prin Bursa Română de Mărfuri, materiale care au fost distrubuite persoanelor sinistrate pentru reconstrucţia/refacerea caselor afectate de inundaţiile din vara anului 2010.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii