Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT a ales IBM pentru a implementa platforma de Turism Inteligent

ro

15 Jul, 2011 22:08 1003 Marime text

Comunicat de presa

MDRT a ales IBM pentru a implementa platforma de Turism Inteligent
IBM va dezvolta Sistemul Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor

Bucuresti, Iulie 2011 – IBM si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) au semnat un contract prin care IBM va dezvolta si implementa Sistemul Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor. Prin intermediul noului sistem, MDRT va putea combate evaziunea fiscala in sectorul turismului si va avea acces la date statistice referitoare la numarul de turisti din unitatile de cazare, ce vor ajuta MDRT sa elaboreze strategii pentru dezvoltarea turismului local.

In termenii contractului, IBM va furniza componentele hardware si software si va oferi servicii de analiza, instalare, configurare, testare si dezvoltare pentru Sistem, dar si servicii de mentenanta si instruire pentru angajatii MDRT implicati in proiect. IBM va dezvolta un sistem integrat ce consta in: servere pSeries, aplicatii WebSphere Application Server si baza de date Informix. Departamentul IBM Integrated Technology Services va furniza intreaga arhitectura si infrastructura, in timp ce departamentul Global Procurement Services va dezvolta aplicatiile.

Dupa implementarea sistemului, unitatile de cazare din Romania vor putea accesa zilnic sistemul si introduce date referitoare la gradul de ocupare din propria unitate de cazare. Sistemul va permite raportari zilnice, pentru fiecare unitate de cazare, a numarului de turisti inregistrati in unitatea respectiva.

Astfel, pentru prima data, MDRT va avea la dispozitie informatii reale si actualizate asupra gradului de ocupare a unitatilor de cazare si va putea preveni evaziunea fiscala in domeniul turismului. Sistemul va permite MDRT sa efectueze o comparatie in timp real a situatiei din unitatile de cazare cu datele raportate de catre sistem, astfel inregistrandu-se o activitate mai eficienta de control si prevenire a evaziunii fiscale in domeniu.

“Orasele cauta modalitati eficiente de a analiza date, anticipa probleme si coordona resurse. Sistemul Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor dezvoltat de IBM va constitui o sursa importanta de date statistice in domeniul turismului si va sprijini dezvoltarea ulterioara a unui sistem de turism inteligent in Romania”, a precizat Andrei Cruceru, Public Sector Manager, IBM Romania.

Licitatia organizata de MDRT pentru achizitionarea Sistemului Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor a avut loc in luna aprilie 2011. Contractul dintre MDRT si IBM a fost semnat in luna iunie 2011.

Despre IBM
Pentru informatii suplimentare referitoare la IBM, va rugam sa accesati:  www.ibm.com / www.ibm.com/ro.

Despre MDRT
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are ca principale domenii de activitate planificarea, dezvoltarea teritoriala nationala si regionala, cooperarea transfrontaliera, transnationala si interregionala, urbanismul si amenajarea teritoriului, construirea de locuinte, turismul.
Informatii suplimentare referitoare la activitatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului pot fi obtinute accesand: http://www.mdrl.ro/index.php?p=1435

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii