Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT susţine utilizarea tehnologiilor noi în construcţii

ro

04 May, 2012 21:48 1082 Marime text

Direcţia de comunicare
Comunicat de presă
        4 mai 2012

MDRT susţine utilizarea tehnologiilor noi în construcţii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de partenerii săi, producători şi distribuitori de produse şi tehnologii alternative, a organizat astăzi, 4 mai, la Palatul Parlamentului, conferinţa Stabilizarea solului, tipurile de stabilizatoare şi tehnologiile aferente utilizate la modernizarea şi reabilitarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local.
Conferinţa, în cadrul căreia s-a discutat despre conceptul de stabilizare a solului şi au fost prezentate produsele alternative de stabilizare a solului şi tehnologiile de aplicare ale acestora, face parte din acţiunile derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a încuraja utilizarea pe scară largă în România a noilor produse şi tehnologii de construcţie a drumurilor.
În cadrul conferinţei, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), instituţie în subordinea MDRT, au prezentat rezultatele proiectului–pilot de reabilitare a drumurilor derulat de CNI începând cu 2007. Prin acest proiect-pilot, au fost realizate sectoare de drumuri experimentale cu stabilizatori de sol pe bază de enzime biodegradabile sau chimice ori pe bază de amestec de agregate naturale cu liant ciment-polimer fără adaos de apă. Din implementarea proiectului-pilot a rezultat că utilizarea acestor tehnologii alternative reduc semnificativ atât costurile, cât şi timpii de execuţie, iar impactul asupra mediului este micşorat.

 Biroul de presă

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii