Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Elena Udrea şi pilotul de Formula 2 Mihai Marinescu au susţinut astăzi o conferinţă de presă comună referitoare la promovarea turismului românesc în cadrul unor competiţii sportive internaţionale

ro

07 Oct, 2011 19:11 627 Marime text

Mihai Marinescu este partenerul MDRT în campaniile de promovare a României ca destinaţie turistică încă din 2009. În anul 2011, pilotul român a purtat pe echipament însemnele brandului naţional de turism şi le-a afişat pe monopostul cu care concurează în circuitul de Formula 2.

În cadrul conferinţei, Elena Udrea l-a felicitat pe Mihai Marinescu pentru prima sa victorie din această competiţie, înregistrată la Monza (Italia), săptămâna trecută, în urma căreia sportivul român a urcat în clasamentul general de Formula 2 pe locul cinci. Totodată, ministrul dezvoltării regionale şi turismului l-a asigurat de continuarea colaborării şi în cursul anului viitor, având în vedere faptul că imaginea României are de câştigat prin asocierea cu sportivi români recunoscuţi pe plan extern.

„L-am ales pe Mihai ca promotor al turismului nostru prin competiţia F2 deoarece, din analiza indicatorilor de audienţă din sport, a rezultat că, la nivel mondial, competiţiile automobilistice sunt pe locul doi în topul audienţei. În plus, publicul care urmăreşte aceste competiţii este şi publicul pe care noi îl vizăm pentru promovarea brandului (călătoresc mult şi sunt formatori de opinie), iar ţările în care se desfăşoară etapele de campionat sunt pieţe importante pentru turismul românesc: Austria, Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania, Ungaria.", a declarat ministrul Elena Udrea.

La rândul său, Mihai Marinescu s-a declarat mândru că poate contribui la promovarea României şi i-a oferit ministrului Elena Udrea trofeul câştigat, în semn de mulţumire pentru susţinerea acordată.

„Este o onoare pentru mine să reprezint sportul românesc la acest nivel. Mă bucur că am adus în ţară un trofeu, un simbol al performanţei sportivilor noştri şi nu vreau să mă opresc aici, ci doresc să reprezint România şi în F1", a afirmat Mihai Marinescu.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii