Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la Reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre UE

ro

27 Sep, 2012 00:52 899 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat marţi, 25 septembrie 2012, la Reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre UE, desfăşurată la New York, în marja celei de-a 67-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Catherine Ashton, şi miniştrii de externe au avut un schimb amplu de opinii asupra unor teme de actualitate de pe agenda internaţională, dezbătând, printre altele, evoluţiile din Siria, perspectivele Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, relaţiile UE cu statele din Parteneriatul Estic.

Şeful diplomaţiei române a exprimat preocupare faţă de situaţia din Siria şi faţă de criza umanitară în derulare. În acest sens, a anunţat intenţia României de a sprijini financiar eforturile unor state vecine Siriei pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor sirieni aflaţi pe teritoriile lor.

Ministrul Titus Corlăţean a subliniat importanţa Parteneriatului Estic şi a angajamentului UE pentru implementarea obiectivelor sale în relaţia cu Republica Moldova şi Georgia, insistând pentru progrese rapide în domeniile facilitării regimului de vize şi negocierii Acordurilor de asociere ale acestor state la UE. A evocat recenta vizită în Georgia împreună cu omologi europeni şi, în context, a insistat asupra consolidării sprijinului statelor membre pentru procesele de integrare europeană şi euro-atlantică în care este angajat acest stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii