Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari

ro

09 Jun, 2010 18:09 933 Marime text

Direcţia de Comunicare

În urma articolului publicat pe site-ul www.cotidianul.ro marţi, 8 iunie a.c., intitulat “Ţara strânge cureaua, Elena Udrea împrăştie banii publici şi taie hectare de păduri” şi semnat de Cristina Horvat, vă transmitem alăturat punctual de vedere al MDRT.

PRECIZĂRI

Contrar afirmaţiilor din titlul articolului publicat pe site-ul www.cotidianul.ro, Elena Udrea nu „împrăştie banii publici” şi nici nu „taie hectare de păduri”.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, întreaga responsabilitate cu privire la derularea achiziţiilor publice aferente proiectului de construire a pârtiei de schi “Speranţa” din Borsec aparţine autorităţii publice locale.
În aceste condiţii, afirmaţia publicată de cotidianul.ro, conform căreia Elena Udrea ar fi implicată în atribuirea contractului respectiv este eronată. În consecinţă, presupusele legături dintre Elena Udrea şi Adrian Gărdean, căruia îi este atribuită firma care derulează proiectul sunt pure speculaţii.
În ceea ce priveşte scoaterea din fondul forestier naţional a terenului aferent viitoarei pârtii de schi “Speranţa” din Borsec, Hotărârea de Guvern care reglementează acest lucru nu a fost iniţiată de MDRT şi nu este pusă în aplicare de MDRT. Aşadar, nici afirmaţia din articol conform căreia ministerul “taie 8 hectare de pădure din staţiunea Borsec pentru a se putea construi pârtia de schi "Speranţa" nu este reală.
De altfel, staţiunea Borsec a fost inclusă în Programul naţional de dezvoltare a turismului "Schi în România" încă din 2003, prin Legea 526 care aproba acest program. În baza acestei legi, Ministerul Turismului a prevăzut, în anul 2009, alocarea de fonduri pentru susţinerea investiţiilor în această zonă.
Referitor la data avizelor menţionate în articol, necesare derulării proiectului, nu este nimic ilegal ca ele să fie obţinute după atribuirea de către autoritatea locală a contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor. Cu toate acestea, autorul materialului consideră, total eronat, că ar fi vorba de “o şmecherie”, care “o implică pe Elena Udrea într-o faptă de natură penală”. În realitate, avizele respective stau la baza obţinerii autorizaţiei de construcţie, fiind emise la finalizarea etapei de proiectare şi înainte de începerea lucrărilor.
O altă afirmaţie neîntemeiată este cea conform căreia investiţia finanţată de MDRT la Borsec ar fi “bizară şi neproductivă” pentru că staţiunea este “într-o stare de degradare avansată”. Realitatea este că tocmai starea acestei staţiuni şi potenţialul ei turistic au condus la necesitatea de a susţine investiţiile locale în infrastructura specifică.
Nu în ultimul rând, contrar afirmaţiilor din articol, nu Ministerul Turismului a gestionat, în 2009, investiţia din Parâng, ci autoritatea publică locală, aşa cum se întâmplă în cazul oricărui proiect de investiţie în infrastructura turistică cofinanţat de minister.
Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii