Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari bazin inot Otopeni

ro

02 Feb, 2012 20:31 1536 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) sesizează greşelile de documentare şi informaţiile neconforme cu realitatea din articolul cu titlurile „Investigaţie GSP. Clientul care a făcut patinoarul de la Braşov se întoarce în bazinul de înot de la Braşov!" şi „Clientul MBS servit din nou", publicat în cotidianul „Gazeta sporturilor" şi pe site-ul www.gsp.ro, în data de 2 februarie 2012, sub semnătura domnului Radu Bichiş.

În articol se afirmă, în mod greşit, că o asociere de firme a primit de la ministerul Elenei Udrea un contract în valoare de 30 de milioane de euro pentru lucrările de execuţie la Complexul Olimpic de Nataţie din Otopeni.

Pentru o corectă informare publică, facem următoarele precizări:

(1) - lucrările de execuţie la Complexul Olimpic de Nataţie din Otopeni au fost contractate înainte de venirea la conducerea MDRT a ministrului Elena Udrea (contractul a fost semnat în data de 16 noiembrie 2009, iar ministrul Elena Udrea a fost instalată în funcţie în data de 23 decembrie 2009).

(2) - mai mult decât atât, odată cu venirea la conducerea MDRT, ministrul Elena Udrea a decis stoparea lucrărilor de execuţie la Complexul Olimpic de Nataţie din Otopeni (în data de 3 februarie 2011) deoarece se consideră că, în condiţiile unui buget restrâns, realizarea acestui obiectiv de investiţii nu reprezintă în prezent o prioritate.

(3) - în articolul menţionat sunt formulate acuzaţii, fără a se prezenta şi punctul de vedere al ministrului Elena Udrea, aşa cum cer principiile etice jurnalistice, punct de vedere care, de altfel, nu a fost solicitat nici până la ora redactării prezentelor precizări.

Menţionăm că, urmare a suspiciunilor ridicate de presă vizavi de modul în care a fost încredinţat acest contract, ministrul Elena Udrea a decis să trimită Corpul de Control la Compania Naţională de Investiţii „C.N.I." S.A. pentru a verifica procedura de organizare a achiziţiei publice. Rezultatele raportului realizat de Corpul de Control vor fi făcute publice de îndată ce acesta va fi adus la cunoştinţa ministrului Elena Udrea.

În aceste condiţii, în vederea unei corecte informări a publicului, MDRT solicită corectarea de îndată a greşelilor de redactare şi documentare a articolului menţionat şi a informaţiilor neconforme cu realitatea, prin publicarea, în aceleaşi condiţii grafice, a prezentelor precizări.

De asemenea, MDRT informează jurnaliştii interesaţi de mediatizarea acestui subiect sau a altor subiecte din activitatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului că Biroul de Presă al MDRT le stă la dispoziţie cu toate informaţiile de care au nevoie.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii