Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari MDRT - achizitie PNDI

ro

05 Dec, 2011 23:55 1288 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) rectifică informaţiile eronate din articolul „Elena Udrea face cadou patronului de la Romstrade un contract de 180 milioane euro" publicat astăzi, 5 decembrie 2011, de site-ul cotidianul.ro.

1. MDRT nu a contractat niciodată servicii de taxi aerian, contrar celor prezentate în articol.

2. Contractul "Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene şi de interes local din judeţele Prahova, Giurgiu şi Ilfov" a fost atribuit de MDRT prin licitaţie deschisă,şi nuprin încredinţare directă, aşa cum, în mod fals, se afirmă înarticolulcitat.

3. Contractul nu are ca obiect „trei drumuri amărâte", aşa cum eronat se afirmă în articol, ci 105 drumuri din trei judeţe, cu o lungime totală 744 de km.

4. Licitaţia de atribuire a contractului a fost făcută respectând legislaţia în vigoare, inclusiv prin publicarea anunţului de participare în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), astfel încât orice operator economic interesat să poată participa.

5. MDRT nu face contracte-cadou, ci toate plăţile pe care ministerul le efectuează în cadrul unui contract reprezintă contravaloarea unor produse livrate/servicii/lucrări efectuate.

6. Subliniem că cei care beneficiază de pe urma unui contract finanţat din bani publici sunt cetăţenii, nu altcineva. În acest caz, drumurile modernizate şi reabilitate prin acest contract sunt lucrări în beneficiul public.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii